Basescu, huiduit la intrarea in sediul CSM

Presedintele CSM a fost huiduit luni, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), de un grup de protestatari adunati special pentru a-l astepta pe seful statului.

Protestatarii i-au cerut lui Basescu sa plece de la Palatul Cotroceni si l-au jignit in fata sediului CSM. 

La sedinta care incepe la aceasta ora la sediul CSM si-a anuntat prezenta presedintele Traian Basescu, ministrul Justiei Robert Cazanciuc si procurorul general Tiberiu Nitu. In cadrul sedintei de astazi se va alege noua conducere a institutiei.

In cadrul sedintei de luni, care a inceput la ora 13.00, pe langa alegerea noii conduceri a CSM, va fi prezentat raportul de activitate din 2013 al institutiei si va fi stabilit calendarul privind alegerea membrului CSM care va fi reprezentant al tribunalelor.

Judecatorul Adrian Bordea si-a anuntat, luni, candidatura pentru functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar procurorii Bogdan Gabor si Gheorghe Muscalu s-au inscris in cursa pentru functia de vicepresedinte.

Proiectele de management ale celor trei candidati au fost postate pe site-ul CSM cu cateva ore inaintea sedintei Plenului Consiliului in care va fi aleasa noua conducere, dupa incheierea mandatelor presedintelui CSM, procurorul Oana Schmidt Haineala si a vicepresedintelui, judecatorul Adrian Bordea.

Surse din cadrul CSM au declarat pentru Mediafax ca, daca judecatorul Adrian Bordea va fi ales presedinte al Consiliului, il va sustine la functia de vicepresedinte pe procurorul Gheorghe Muscalu.