Basescu, huiduit la Tebea. UPDATE. Presedintele a cantat imnul PDL cu Blaga si Predoiu

Presedintele Traian Basescu a avut parte de huiduieli la Serbarile Nationale de la Tebea, judetul Hunedoara, la care a participat, duminica, alaturi de sotia sa, Maria Basescu. Protestatarii l-au atacat cu paine si i-au cerut demisia, insa seful statului si-a continuat vizita la Tebea servind o palinca alaturi de presedintele PDL, Vasile Blaga.

Basescu s-a asezat la aceeasi masa cu Vasile Blaga, cu care a baut palinca si a ascultat imnul PDL si cu care a discutat timp de cateva minute. La masa s-a aflat si Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PDL. Dupa intalnirea cu liderii PDL, Basescu a facut o baie de multime si i-a invitat pe oameni la un pahar de bautura. 

Basescu a fost huiduit in momentul in care a plecat de la serbarile inchinate lui Avram Iancu. Mai multi oameni au scandat impotriva sefului statului mesaje gen “Demisia”, “Rusine”, “Jos Basescu” sau “Iesi afara, javra ordinara”. Presedintele ar fi replicat, la plecare: “Asta-i societatea!Voi sunteti hoti, mintiti”.

La un moment dat, presedintele s-a oprit intr-un cort unde s-a schimbat, iar cand a iesit, cineva a aruncat cu o bucata de paine spre el. Fortele de ordine au intervenit imediat si i-au indepartat pe protestatari. In ciuda huiduielilor, Basescu si-a continua plimbarea la Tebea, alaturi de sotia sa.

Nu au lipsit altercatiile intre sustinatorii lui Basescu si protestatari, insa in cele din urma spiritele s-au calmat.

La evenimentele de la Tebea au participat si Titus Corlatean, Mariana Campeanu, Vasile Blaga, Theodor Stolojan si Catalin Predoiu. Presedintele Basescu l-a salutat pe Vasile Blaga la sosirea la ceremonie, insa pe parcursul manifestarii nu au discutat.