BASESCU i-a multumit vicepresedintelui BIDEN pentru reactia imediata a SUA de descurajare a Rusiei sa redevina URSS

Basescu acuza CNA ca protejeaza abuzurile unor trusturi de presa

Presedintele Traian Basescu i-a multumit, miercuri, vicepresedintelui Joe Biden pentru reactia imediata a SUA la momentul declansarii conflictului din Ucraina si anexarii ilegale a Crimeei, de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni Uniunea Sovietica.

”In discutii am multumit vicepresedintelui Biden pentru reactia imediata pe care au avut-o Statele Unite la momentul declansarii conflictului din Ucraina si anexarii ilegale a Crimeei, prin suplimentarea de forte aeriene, navale si terestre care sa fie gata sa participe la orice fel de misiune, in mod deosebit la cea de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni Uniunea Sovietica”, a afirmat Traian Basescu in declaratia comuna cu vicepresedintele SUA.

Presedintele Basescu a subliniat ca acest lucru este o reconfirmare si o proba a faptului ca SUA isi respecta cuvantul.

”De aceea probabil si exigenta SUA in relatia cu Romania, ca si noi sa ne respectam cuvantul si sa realizam statul de drept”, a continuat seful statului.

Vezi aici declaratiile integrale ale vicepresedintelui SUA, Joe Biden, facute dupa intalnirea cu Traian Basescu

Presedintele a precizat ca a discutat cu Joe Biden si despre vulnerabilitatile create la Marea Neagra si tematica viitorului summit NATO.

Seful statului a spus ca a fost analizata ”o mare vulnerabilitate a regiunii”, si anume ”dependanta energetica exagerata de gazele din Federatia Rusa”.

”Afirm ca, dupa intrarea Romaniei in NATO si UE, Parteneriatul Strategic pentru secolul 21 cu SUA este pentru noi a treia realizare politica de dupa Revolutie. Salutam angajamentul ferm al SUA pentru articolul 5 al Tratatului”, a mai spus Traian Basescu.

Basescu: Am discutat cu Biden despre nevoia ca Romania sa-si consolideze statul de drept

Presedintele Basescu a mai precizat ca a discutat cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, despre nevoia ca Romania sa isi consolideze statul de drept, ca premisa a realizarii la parametrii maximi a parteneriatului cu Statele Unite ale Americii.

Vezi aici declaratiile facute de Joe Biden la Baza 90

Presedintele a afirmat ca dupa intrarea in UE si NATO, Parteneriatul strategic cu SUA pentru secolul XXI este cea de-a treia mare realizare policita a Romaniei.

Basescu a mentionat ca a discutat cu Biden la Cotroceni despre nevoia ca Romania sa-si consolideze statul de drept. El a mentionat ca statul de drept este necesar pentru realizarea la parametrii maximi a parteneriatului cu SUA.