BASESCU: I-as fi cerut CAPUL lui ATANASIU. In LIBERALI nu trebuie sa ai INCREDERE

In cadrul unui interviu, fostul presedinte TRAIAN BASESCU a comentat situatia in care se afla noul PNL in momentul de fata, ca urmare a aparitiei in spatiul public a unor stenograme in care TEODOR ATANASIU aducea acuzatii grave vechiului PDL.

Am mai trecut prin relatia cu liberalii. Aduceti-va aminte ce efort politic urias am facut ca sa pot sa-i dau lui CALIN POPESCU TARICEANU mandatul de prim-ministru, nu? Pierduse alianta, alegerile si totusi m-am implicat in negocieri pentru crearea unei majoritati sa-i pun un mandat de prim-ministru in mana. Ce facea dupa cateva luni? Scria biletele „intervino la Parchet”, pe urma suspendarea presedintelui, pe urma dat afara chiar PD care s-a dus sa fuzioneze cu ei din Guvern. Deci, in liberali nu trebuie sa ai incredere, aceasta este parerea mea”, a spus TRAIAN BASESCU pentru PSNews.

CITESTE SI: GORGHIU, despre stenogramele PNL: NU voi face INVESTIGATII. Asemenea MESAJE nu o sa mai existe

Intrebat de jurnalistul Laura Chiriac ce atitudine ar fi luat in acest context, daca era lider al PDL, fostul sef de stat a declarat transant: „I-as fi cerut capul lui ATANASIU, indiscutabil”.

Nu, si eu as fi incercat sa calmez lucrurile pentru ca, ce sa faci acum, sa spui, dupa ce te-ai dus cu traista in bat luati-ma si pe mine in istoria voastra? Acum ce sa fac? Nu mai vreau in istoria aia si am iesit afara? Nu mai. Trebuiau calmate lucrurile. Dar i-as fi cerut capul lui Atanasiu, indiscutabil”, a mai spus BASESCU. 

CITESTE SI: ALINA GORGHIU isi cere SCUZE PUBLICE dupa SCANDALUL cu ATANASIU: Orice derapaj va fi SANCTIONAT

Fostul presedinte a subliniat faptul ca VASILE BLAGA trebuie sa treaca peste acest moment.

Trebuie sa treaca. Acum discutam pragmatic. Astfel de incidente probabil ca se vor mai si repeta chiar daca vor ajunge sau nu in spatiul public, dar liderii PDL, cine crede ca sunt niste naivi pe care o sa-i invarta pe degete, se inseala. Deci, sunt oameni cu experienta politica si convingerea mea este ca ce a facut Atanasiu acum, cu asistenta doamnei GORGHIU, care si ea, fara sa spuna direct, lasa de inteles ca are dreptate Atanasiu, nu se mai poate repeta. Nu-i vad pe liderii PDL inghitind a doua oara un asemenea afront”, a mai spus BASESCU.

Sursa foto www.ziuaveche.ro