Basescu ia la tinta rromii care comit ilegalitati in strainatate

Traian Basescu a vorbit, in cadrul unei conferinte de presa organizata cu jurnalistii germani la Berlin, si despre situatia rromilor care comit ilegalitati in diverse tari europene. Seful statului ii considera pe acestia mai periculosi decat bancherii care fura miliarde.

“Romania a avut o politica de integrare si are o politica de integrare a minoritatii rroma destul de puternica. Ceea ce vedeti dumneavoastra in general in Europa este expresia partii de esec de integrare a populatiei rroma la noi acasa. Este o categorie sociala, sunt rromii nomazi care, prin valorile lor culturale, circula”, a declarat Traian Basescu, conform Mediafax.

Seful statului a precizat ca autoritatile de la Bucuresti au incercat sa dea europenilor o mana de ajutor, avand in vedere ca au fost trimisi politisti in Italia, in Franta, in Marea Britanie si ca urmeaza sa vina forte de ordine si in Germania.

Citeste si: Tiganii din Romania si Bulgaria pleaca dintr-o saracie ca in lumea a treia, declara liderul Verzilor germani

“Nu-i suficient doar sa-i identificam si sa incercam sa diminuam actiunile care deranjeaza populatia. Pentru ca aici este problema rromilor, ei sunt extrem de vizibili, deranjeaza si as spune ca deranjeaza mult mai mult decat un bancher care face sa dispara dintr-o banca 10 miliarde de euro. Pentru ca ei vin, trag de cetateni, cer bani, cer de mancare, fac orice. Oamenii din banci nu deranjeaza pe nimeni. Doar vin guvernele sa plateasca miliarde pentru ei, cum a fost in timpul crizei”, a spus Basescu, conform sursei citate.

Chiar si in aceste conditii,Traian Basescu a avertizat ca nu este de acord ca partidele unei tari sa ia masuri speciale doar pentru romani si bulgari, calificand  eventualul gest gest ca fiind “unfair”(n.r.- nedrept).