Basescu ii atrage atentia lui Iohannis cu privire la situatia romanilor din Ucraina

Fostul presedinte Traian Basescu i-a atras atentia lui Klaus Iohannis cu privire la situatia romanilor din Ucraina in contextul ultimei vizite efectuate de presedinte in aceasta tara. 

Basescu a declarat ca Iohannis ar fi trebuit sa aiba ca prim obiectiv problema celor 500.000 romani care traiesc in Ucraina, iar o intalnire cu acestia era obligatorie. 

O astfel de vizita trebuia sa aiba ca prim obiectiv problema celor 500.000 romani care traiesc in Ucraina. O intalnire cu romanii era obligatorie“, a spus Basescu.

CITESTE SI: PETRO POROSENKO: AM CONVENIT CU KLAUS IOHANNIS SA FACEM TOT CE PUTEM PENTRU REINTEGRAREA TRANSNISTRIEI IN REPUBLICA MOLDOVA

El a aratat ca romanii din Ucraina se confrunta cu probleme legate de educatia in limba materna si nu li se accepta sa detina atat cetatenia ucraineana, cat si pe cea romana, existand si semnale ca sunt chemati la arme prioritar in aceasta perioada.

Presedintele Klaus Iohannis a efectuat, marti, o vizita oficiala in Ucraina, in cadrul careia a avut intrevederi cu omologul Petro Porosenko, cu premierul Arseni Iateniuk si cu presedintele Radei Supreme, Volodimir Groisman.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, VIZITA OFICIALA IN UCRAINA: ROMANIA SUSTINE INTEGRITATEA UCRAINEI. UPDATE

Liderul Asociatiei “Basarabia” a romanilor din regiunea Odesa, Anatol Popescu, i-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisa lui Klaus Iohannis in care-si exprima parerea de rau ca presedintele nu a fost si la romanii din sudul Barasabiei, cu ocazia acestei vizite.

 Sursa foto www.ancheteonline.ro