BASESCU ii da dreptate lui IOHANNIS privitor la CODUL FISCAL si ii IRONIZEAZA PE LIBERALI

Fostul sef al statului TRAIAN BASESCU a declarat, duminica, la Alba Iulia, la o intrunire a Partidului Miscarea Populara (PMP), ca presedintele KLAUS IOHANNIS a procedat CORECT trimitand CODUL FISCAL INAPOI PARLAMENTULUI, opinand ca reducerea de TVA ar fi PREA ABRUPTA, relateaza Agerpres.

“Nu pot sa nu fiu corect. Mi se pare REDUCEREA DE TVA PREA ABRUPTA si ca o reducere ponderata, urmarind efectele, este solutia. Din acest punct de vedere, presedintele IOHANNIS A PROCEDAT CORECT. Cei care nu au procedat corect au fost PNL-istii, care puteau sa corecteze lucrurile odata cu BUGETUL DE STAT, pentru ca legea, Codul fiscal, nu intra in vigoare acum si puteau sa introduca un amendament de amanare a reducerii cu cinci procente a TVA-ului — il reduceau cu doua, cu unul, cu trei, odata cu legea bugetului de stat. Deci, cred ca presedintele Iohannis a procedat corect trimitand codul inapoi”, a afirmat Traian Basescu.

El a adaugat ca astfel s-a generat o dezbatere, una consistenta, facuta de economisti cu abordari diferite.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU ANUNTA CA DIN TOAMNA REVINE IN POLITICA

“Orice crestere exagerata bazata pe consum duce la colaps. Romania nu poate sustine acum o crestere economica mai mare de 3,5 — 4 procente. O crestere de 7, 8 procente cum atinsesem in 2008 nu este decat VESTITORUL COLAPSULUI care urmeaza”, a sustinut fostul sef al statului.

Potrivit lui Basescu, Romania poate sa sustina acum o crestere credibila de 3,5 — 4 procente. “Si bine ar fi ca aceasta crestere sa nu se obtina pe consum, ci sa se obtina pe DEZVOLTARE. Ce justificare are Guvernul Ponta ca a facut absorbtie pana la 53% pe proiectele lasate de Emil Boc? De trei ani incoace nu s-a semnat niciun contract important pentru vreun tronson de autostrada, iar Romania pierde la sfarsitul anului 7,5 miliarde de euro din bani europeni. Si pentru asta nu vine niciun DNA”, a declarat Basescu.

El a spus despre liberali ca ar fi de un “RIDICOL TOTAL” in ceea ce priveste problema Codului fiscal. “Aici, oamenii astia sunt de un ridicol total. Mi-aduc aminte cand ii sareau in cap lui Victor Ponta ca nu-i bine reducere de la 24 la 20% la TVA si trebuie de la 24 la 19%. Pana la urma, Ponta a coborat la mintea lor si le-a dat 19 la TVA in Codul fiscal. Au votat in unanimitate Codul fiscal, iar acum LIBERALII S-AU RASUCIT”, a completat fostul presedinte.

In context, el a adus in discutie marirea SALARIILOR PROFESORILOR cu 50%, lege pe care a promulgat-o fara sa obiecteze. “Dar, atunci, PD-ul, in care eram si al carui lider eram, a votat alaturi de PSD cresterea cu 50% a salariilor profesorilor. Am fost tentat sa intorc legea inapoi la Parlament. Atunci s-a cerut toata conducerea PD la mine sa nu fac asta, pentru ca ei au dat un vot angajament”, a explicat fostul sef al statului.

Traian Basescu a sustinut ca, in comparatie cu PD-ul, PNL-ul este MULT MAI FLEXIBIL SI MAI FARA COLOANA VERTEBRALA. “PNL-ul este un partid molusca, care-si agita coloana vertebrala in functie de curentul, vantul care bate de la Cotroceni sau de oriunde. In locul lor mi-as fi mentinut punctul de vedere, pentru ca au si cerut sa se reduca la 19%, si ramanea sa-si asume pe urma la buget prostia pe care au votat-o. Mai aveau sansa sa-si corecteze prostia la bugetul de stat pe 2016”, a afirmat el.

CITESTE SI; BASESCU: MEDICII NU AU DE CE SA FIE ANGAJATI AI STATULUI; EI TREBUIE SA AIBA CONTRACT CU SPITALUL

Fostul presedinte a precizat ca spune aceste lucruri pentru ca despre PDL se afirma ca a fost un partid cu care ar fi facut ce a vrut. “NU AM FACUT CE AM VRUT. De cele mai multe ori, au facut ce au vrut ei si de asta uneori LUCRURILE AU IESIT PROST. Dar, in mod categoric si cand a fost la o adica, am facut cu ei ce a trebuit”, a spus el.

Traian Basescu a afirmat ca nu ar fi “varsat” niciodata PDL-ul in PNL. “Un partid care a dat tarii de doua ori PRIMAR GENERAL si de doua ori PRESEDINTELE ROMANIEI nu-si poate nega istoria pentru un partid care nu daduse niciodata pana la ora aceea presedinte”, a adaugat el.

Basescu a participat duminica la Alba Iulia la Conferinta Regionala Centru a PMP, la care au fost prezenti sute de delegati din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Sursa foto: Gandul