Basescu i-a decorat pe reprezentantii Curtii de Conturi – LIVE TEXT

Basescu cere reexaminarea legii care protejeaza alesii locali

Presedintele Romaniei Traian Basescu i-a decorat, joi, pe reprezentantii Curtii de Conturi, in cadrul unei reuniuni care s-a desfasurat la Palatul Cotroceni. Dupa decorarea reprezentantilor Curtii de Conturi, Traian Basescu a declarat ca Curtea de Conturi este unul dintre pilonii statului roman, ale carei rezultate se vad in eforturile de recuperare a pagubelor, si a vorbit si despre importanta de a avea o Curte de Conturi puternica, profesionista, care sa sugereze si solutii de imbunatatire a normelor de utilizare a banului public

“Este pentru mine o onoare sa dau un semnal de respect pentru institutia care vegheaza la corecta utilizare a banului public. Curtea de Conturi este unul dintre pilonii statului roman si istoria ei incepe odata cu statul modern. Rezultatele se vad de multe ori in eforturile de recuperare a pagubelor. Este important sa avem o Curte de Conturi puternica, profesionista si o curte care sa sugereze si solutii de imbunatatire a normelor de utilizare a banului public. Dvs radiografiati continuu atat modul in care ordonatorii de credite utilizeaza banii si neajunsurile legislative. De aceea cred ca una dintre misiuni dincolo de  a veghea este contributia pe care Curtea o poate aduce in imbunatatirea legislatiei prin propun care rezult in urma controalelor.

Citeste si: TRAIAN BASESCU s-a intalnit cu OBAMA la Varsovia. GALERIE FOTO

Eu tin sa va felicit pentru modul in care ati reusit sa tineti sub control utilizarea banului public, fie din taxele contribuabilului, fie din contributiile cetatenilor UE. Ar fi de spus foarte multe despre Curtea de Conturi si rolul ei, nu insa dvs care il stiti mai bine decat mine de aceea o sa inchei multumindu-va pentru activitate, felicitandu-va cu ocazia impliniri a 150 de ani de la infiintarea primei curit deconturi. Va doresc mult succes in continuare”, a declarat Traian Basescu.

Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, i-a multumit sefului statului pentru distinctiile oferite si a spus, in cuvantul sau, ca Curtea de Conturi este o institutie fundamentala a statului, insa poate cea mai ingrata, deoarece este chemata sa reinstaureze legalitatea in ce priveste construirea in administrarea banului public.

“Dle presedinte va multumesc pentru inaltele distinctiii acordate astazi, este o mare onoare pentru noi, o recunoastere asupra ctivitatii pe care conducerea Curtii de Conturi a desfasurat-o de-a lungul timuplui.  Ma onoreaza aprecierile dvs, stiu ca urmariti atent activitatea Curtii de Conturi si aprecierile facute ne obliga sa facem eforturi mai sustinute pe linia perfectionarilor, procedurilor si cresterea calitatii personalului. Curtea de Conturi este o institutie fundamentala a statului, poate cea mai ingrata. Pentru ca e chemata sa reinstaureze legalitatea in ce priveste construirea in administrarea banului public. Nu este usor mereu a fost si va fi o contradictie a Curtii de Conturi care controleaza si entitatile care sunt controlate. Sa scoata in evidenta neregulile, sa dispuna masuri pentru recuperarea pagubelor aduse bugetului public. Va multumesc”, a spus Vacaroiu.