BASESCU il analizeaza pe VOICULESCU: Are reactii de om VINOVAT

Traian BASESCU a facut, astazi, o analiza a sistemului judiciar din Romania, precizand ca “justitia nu este curata 100%”, chiar daca situatiile “in care s-a aplicat legea sunt mult mai multe decat incidente de acest gen”.

Cazul Stan Mustata, unul dintre judecatorii care urmau sa dea sentinta in dosarul ICA, arestat de DNA, l-a determinat pe seful statului sa afirme astazi ca “exista un adevar major: justitia nu este curata 100%” .

Citeste si: BASESCU: Marele barcagiu Ponta s-a dus la mare sa manance mazare si sa-i dea portul mascariciului national

”La Curtea de Apel Bucuresti au mai fost cazuri de coruptie depistate si nu vreau sa anticipez, dar daca va fi cazul, probabil, vor mai fi. Desi au cele mai bune salarii si cele mai bune pensii ale magistratilor – sunt pensii de 14.000, de 16.000 in magistratura, preponderent depasesc media de 10.000 de lei – pentru unii oameni a fi bine platit nu inseamna ca nu-ti functioneaza tarele de caracter, sa vrei mai mult decat ai.”, a sustinut presedintele la postul B1 Tv, adaugand ca, totusi, “cazurile in care s-a aplicat legea sunt mult mai multe decat incidente de acest gen”.

La scurt timp, Basescu a facut  o afirmatie controversata: “Reactia lui VOICULESCU este a unui om vinovat.”

Solutia eliminarii coruptiei din Justitie, in opinia presedintelui, este schimbarea de generatie in magistratura. “Pe masura ce noua generatie incepe sa ocupe functiile in ierarhia sistemului lucrurile vor deveni tot mai curate”, crede Basescu.

Citeste si: Basescu: BLAGA e o uriasa DEZAMAGIRE. Dupa europarlamentare, dreapta trebuie sa aiba un singur candidat

Pana atunci, seful statului cere excluderea ministrului Justitiei din algoritmul numirilor in Justitie, criticat ca fiind “politic”, dar pastrarea presedintelui. “Daca s-ar face propunerile de la CSM, catre presedinte, n-ar mai fi cazuri. Ar trebui lasata (din mana aceasta parghie, n.red.) ca o proba de seriozaite. Amestecul politicului in numire e un semn ca exista control politic. Presedintele nu poate fi suspectat ca face jocul unui partid sau al altuia”, a mai spus Basescu conform gandul.info.

Sursa foto: captura B1 Tv