BASESCU il ATACA pe PONTA: NU a REUSIT sa utilizeze BANII alocati Romaniei de UE, 7,5 milioane euro se vor PIERDE

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a scris, marti, pe pagina personala de Facebook, despre banii europeni alocati Romaniei pentru constructia de autostrazi, modernizarea cailor ferate, regularizari de riuri, recalificare profesionala, creare de locuri de munca, izolarea termica a blocurilor, spunand ca acestia se vor pierde pentru ca premierul VICTOR PONTA nu a reusit sa semneze niciun contract prin care sa utilizeze banii alocati Romaniei.

“7,5 miliarde euro din banii europeni alocati Romaniei de Uniunea Europeana se vor pierde la 31.12.2015. Au fost alocati pentru constructia de autostrazi, modernizarea cailor ferate, regularizari de riuri, recalificare profesionala, creare de locuri de munca, izolarea termica a blocurilor etc.

In timp ce se lauda cu imbunatatirea absorbtiei si taia panglici pe seama contractelor semnate in timpul guvernului EMIL BOC, PONTA n-a reusit sa semneze niciun contract semnificativ prin care sa utilizeze banii alocati Romaniei. Daca in cei peste trei ani de guvernare PONTA s-ar fi inceput tot atitea proiecte cite s-au demarat in timpul lui EMIL BOC, foarte probabil nu am mai fi pierdut acesti 7,5 miliarde de euro”, a scris fostul presedinte intr-o postare cu titlul “Responsabilitate”.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU, inca un DOSAR REDESCHIS: Cercetarile PENALE in cazul “TIGANCA IMPUTITA” vor fi RELUATE

Cu toate acestea TRAIAN BASESCU crede ca se mai poate salva ceva din pierdere, printr-un efort administrativ concertat multiinstitutional la Bucuresti.

“Eu cred ca inca se mai poate salva ceva din pierdere cu conditia sa stim ce avem de facut si argumentat in relatia cu Comisia Europeana si, mai ales, sa facem un efort administrativ concertat multiinstitutional la Bucuresti.

Actualul presedinte al Comisiei Europene este un sustinator consecvent al Romaniei si cu siguranta ne va ajuta la limita maxim favorabila de valorificare a reglementarilor europene”, a mai adaugat fostu presedinte.

CITESTE SI: DOSARUL lui TRAIAN BASESCU privind CASA DIN MIHAILEANU a fost REDESCHIS de judecatori

Basescu este de parere ca VICTOR PONTA ca premier si KLAUS IOHANNIS ca reprezentant al Romaniei in Consiliul European trebuie sa-si asume acest efort.

“Ponta ca PM si IOHANNIS ca reprezentant al Romaniei in Consiliul European trebuie sa-si asume acest efort, dar nu incepind de miine, ci de azi. Eu sunt convins ca merita incercat”, a concluzionat TRAIAN BASESCU.

Sursa foto www.a1.ro