BASESCU il contrazice pe IOHANNIS: UE nu ne poate OBLIGA sa primim REFUGIATI

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a vorbit, din nou, vineri dimineata, despre CRIZA REFUGIATILOR DIN EUROPA, sustinand ca UE nu poate obliga Romania sa accepte cotele obligatorii de imigranti, asa cum a aratat Klaus Iohannis.

“Noi avem marea problema a actiunii pe efect, adica aproape toti liderii UE vor sa imparta refugiati, iar ieri (joi – n.red.) am aflat cu stupoare de la presedintele Iohannis ca UE ne obliga.

CITESTE SI: IOHANNIS DESPRE REFUGIATI: ESTE POSIBIL SA PRIMIM O COTA DE REFUGIATI MAI MARE DECAT NE-AM OFERIT NOI

UE NU POATE OBLIGA NICIUN STAT MEMBRU in zonele care nu sunt parte a Tratatului de la Lisabona sau a Tratatului de aderare, ori o astfel de procedura de repartizare de cote de migranti nu exista in niciun tratat”, le-a spus Basescu jurnalistilor, la iesirea din sediul PMP.

Fostul sef de stat a subliniat ca “Romania nu poate fi obligata de UE, ci, eventual, de propria ei slabiciune, daca la un moment dat a acceptat ideea de cote”, adaugand ca “Iohannis a creat o intreaga masina de propaganda” in acest sens.

Traian Basescu a precizat ca liderii europeni sunt in momentul de fata “intr-o reala degringolada”, pentru ca nu stiu cum sa abordeze problema transfugilor veniti cu sutele de mii in Europa in cautarea unui trai mai bun. “Merkel i-a invitat, pe urma s-a razgandit si a introdus controale la frontiera. Croatia a spus ‘Nu va mai da voie Ungaria, poftiti prin Croatia’, in 24 de ore s-a razgandit. E o SLABICIUNE PE CARE O ARATA UE, este lipsa de pregatire pentru a infrunta un astfel de eveniment, desi era previzibil”, a subliniat fostul presedinte.

CITESTE SI: CE SPUNE TRAIAN BASESCU DESPRE POSIBILA DEMISIE A LUI VICTOR PONTA

Basescu a amintit ca el a fost unul dintre politicienii care au avertizat cu fiecare ocazie la consiliile europene si NATO ca “interventiile noastre in Libia sau in sustinerea asa-zisei Opozitii moderate din Siria nu vor duce decat la ceea ce acum avem”.

Sursa foto: aktual24