BASESCU il ironizeaza pe MIHALACHE: Ambasador in MAREA BRITANIE! Rad si curcile de noi!

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU spune ca numirea sefului Cancelariei Prezidentiale este o mare eroare diplomatica si incurajeaza, ironic pe pagina sa de Facebook, trimiterea lui DAN MIHALACHE, in aceeasi functie, in Africa.

”DAN MIHALACHE, poate in Africa? Numirea lui DAN MIHALACHE in functia de ambasador al Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord este o mare eroare. O argumentare a afirmatiei ar fi si prea complicata si nici n-ar putea fi completa din cauza complexului de interese pe care Romania le are in relatia cu Londra. Aceasta relatie complexa poate fi tinuta la un nivel consistent numai cu un diplomat profesionist, experimentat si bun cunoscator al intereselor reciproce ale celor doua tari.

CITESTE SI: COMISIILE PENTRU POLITICA EXTERNA DIN PARLAMENT INCEP AUDIERILE PROPUNERILOR DE AMBASADORI

Numirea politrucului DAN MIHALACHE in functia de ambasador al Romaniei la Londra este o mare eroare diplomatica. Daca tot trebuie sa fie ambasador, poate incercam cu Mihalache undeva prin Africa?”, a scris TRAIAN BASESCU pe reteaua de socializare.

Numirea lui DAN MIHALACHE in fruntea Cancelariei Prezidentiale a fost aspru criticata, atat de presa, cat si de oameni politici. Dan Mihalache a fost, printre altele, deputat PSD si consilier al fostului premier Adrian Nastase.

Cea mai recenta controversa se leaga de nominalizarea lui DAN MIHALACHE pentru postul de ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii. Mai multe voci critice s-au aratat impotriva unei numiri de acest fel. Klaus Iohannis a fost criticat pentru ca in loc sa il elibereze din functie pe DAN MIHALACHE, cunoscut drept omul care detine sforile la Cotroceni, i-a oferit un loc caldut in Marea Britanie.

Sursa foto: gandul