BASESCU, impotriva cotelor de refugiati: Cultura imigrantilor manifesta dispret fata de femei

Imigrantii nu se pot adapta la cultura europeana pentru ca vin din state construite pe religie, a sustinut TRAIAN BASESCU, intr-o interventie telefonica la postul B1TV.

Fostul presedinte a insistat ca Romania nu trebuie sa accepte sistemul cotelor de imigranti si a precizat ca, intr-adevar, tratatele prevad o cedare de suveranitate, dar ”cedarile de suveranitate nu se refera la a sta in genunchi”.

CITESTE SI: Primarita din KOLN, criticata dupa ce a sugerat un COD DE CONDUITA pentru FEMEI

”Eu plec de la premisa ca, neincepand inca procesul de transfer catre Romania, Romania inca mai poate spune ”nu”. Nu o spun demagogic. pur si simplu spune ”nu” si si-l asuma.
Sunt atat de consecvent pentru ca am lucrat 12 ani in lume araba, nu am vazut o doar la televizor. Cand vorbim de state islamiste, de islamism, vorbim de state construite pe religie, nu discutam de state laice. Deci discutam de state a caror cetateni sunt educati in spiritul Coranului. Cultura lor, de exemplu, manifesta dispret fata de femei. E un exemplu arhicunoscut. Poti sa-i tai gatul, s-o bati cu pietre in piata publica… Nu se pot adapta la cultura europeana”, a declarat fostul presedinte.

Acesta a explicat si de ce nu se poate pune semnul egalitatii intre aceste state si Turcia: ”Turcia a fost si este stat laic si a avut garantata laicitatea de armata, doar a luat-o putin Erdogan inapoi. Nu trebuie facuta o apropiere intre migrantii turci si cei are ne vin acum din Siria, Afganistan si alte tari arabe cu statalitatea asezata pe Coran”.

BASESCU s-a mai referit si al situatia din Bumbesti-Jiu, acolo unde, fara acordul autoritatilor locale, cineva de la centru a decis sa puna un centru de refugiati de rezerva intre doua scoli.

”Nu exista solutie mai buna decat concentrarea pentru ca trebuie supravegheati, paziti, cu serviciile asigurate. Dau dreptate primarului cand spune ca nu poti sa-i asezi intre doua scoli in care sunt copii. Are perfecta dreptate. Trebuie gasite solutii altele decat cele de utilizare a unor cladiri aflate in aceasta situatie. Avem unitita dezafectate in alte locuri. Sunt cazarmi goale, neutilizate, pazite de doi paznici”, a argumentat TRAIAN BASESCU.

CITESTE SI: GERMANIA: ZECI DE FEMEI, AGRESATE SEXUAL SI JEFUITE DE REFUGIATI IN NOAPTEA DE ANUL NOU

Intrebat daca numarul imigrantilor repartizati Romaniei va creste, acesta a raspuns ”categoric da. La primul Consiliu cred ca se va mari cota ca in Europa au intrat 1,5 milioane de imigranti in 2015. S-a facut repartizarea cu care ajungem la 6.000 pornindu-se de la premisa ca sunt 160.000. Categoric vine o re-repartizare”.

Fostul sef al statului a tinut sa sublinieze si ca exista o oarecare ”cedare de suveranitate in limitele tratatului, dar cedarile de suveranitate nu se refera la a sta in genunchi”.

Sursa foto: gandul