Basescu: In aceasta campanie le voi spune pe toate la toti, ca eu nu candidez. Pe unii ii voi dezbraca public

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei”, difuzata de postul B1 TV, ca este prea mult ”lichelism” in spatiul public, cu referire la acuzatiile ca se implica in dosare, in speta la procesul lui Dan Voiculescu. Seful statului a tinut sa atraga atentia ca “la cata mizerie am indurat de la diferiti jurnalisti si politicieni am decis sa vorbesc, sa nu mai menajez”.

”Presiunea mediatica este in neregula. Toata lumea asteapta o condamnare. Poate fi la fel de bine o achitare. Judecatorii dau verdictul”, a afirmat seful statului, referindu-se la procesul ICA in care este implicat Dan Voiculescu.

”E un tip de lichelism. Oamenii aceia stiu ca nu am cum sa ma ocup de dosare. E lichelism si al politicienilor si al unor jurnalisti. Un mare realizator m-a acuzat zilele trecute ca nu m-am ocupat de defrisari. La cata mizerie am indurat de la diferiti jurnalisti si politicieni am decis sa vorbesc, sa nu mai menajez. E plina presa si politica de oameni care mint”, a spus Basescu.

Basescu il avertizeaza pe Ponta sa nu-i mai ceara sa faca publice inregistrarile de la Cotroceni, pentru ca va iesi si mai prost

”Am vazut o alta proba de lichelism, era un politician, care poate fi barbat sau femeie, si cineva in emisiune ii reprosa candidatul Grivco lui Iohannis, si respectivul a spus – da ce, Basescu nu a fost la Grivco? Sigur ca fusesem, dar eram presedinte ales si ma duceam la toate partidele, sa fac coalitia guvernamentala. Iohannis s-a dus sa-l unga Voiculescu prim-ministru, iar eu cautam o majoritate guvernamentala, pe mine nu ma facuse Voiculescu presedinte”, a aratat presedintele.

”E lichelism sa fiu acuzat ca ma implic in dosare. E prea mult lichelism in spatiul public”, a precizat Traian Basescu.

”In aceasta campanie le voi spune pe toate la toti, ca eu nu candidez. Pe unii dintre ei ii voi dezbraca public, sunt candidati deja anuntati care au lucruri ascunse in CV-ul lor, sunt lucruri pe care le tainuiesc. Cetatenii trebuie sa stie despre orice candidat tot ce e importat, nu vorbesc de relatia din familie, relatiile private, dar cand ai apartinut de anumite institutii si nu iti treci in CV si vrei sa devii presedintele Romaniei, acest lucru nu ai voie sa il faci”, a mai spus seful statului.

Basescu: Ilie Sarbu va fi un propagandist in favoarea lui Ponta in interiorul Bisericii, nu are decenta sa nu se bage

Presedintele Traian Basescu a mai declarat ca Biserica Ortodoxa ar putea fi implicata indirect in campania prezidentiala datorita propagandei pe care o va face Ilie Sarbu in randul clerului bisericesc.

Citeste si: Basescu: Astept pana maine. Este rusinea lui Ponta sa aiba asemenea candidati pentru cele doua ministere

„Nu putem sa nu luam de bune comunicatele oficiale ale Bisericii care spune ca va fi neutra, dar tata socru are o influenta formidabila in randul clerului si nici nu are decenta sa nu se bage. Va fi un propagandist in favoarea lui Ponta in interiorul Bisericii”, a declarat Traian Basescu.

Intrebat cat vor fi implicate nationalitatea si religia in campania electorala, presedintele a spus ca aceasta a fost lansata de premierul Ponta.

„A lansat-o Ponta, dar la populatia educata nu va conta. La populatia care merge duminica de duminica la biserica si care in loc sa dea 10 lei la doctor, da 100 de lei la biserica, va asigur ca va conta, chiar daca eu si in aceste conditii il cotez pe Iohannis cu sansa de a-l bate pe Ponta, daca intra in turul doi”, a mai precizat acesta.

Traian Basescu: Sunt judecatori pentru care este nevoie de supraveghere, din cauza unor amenintari asupra familiilor lor

Presedintele Traian Basescu a mai precizat, intrebat daca exista presiune asupra judecatorilor din dosarul ICA, ca exista la ora actuala amenintari asupra familiilor unor magistrati, din partea celor pe care i-au condamnat.

„Sa stiti ca se intampla in acest dosar, din punct de vedere al presiunii media. Cred ca este un lucru care ar trebui sa se intample pentru ultima data. Oricat am spune ca judecatorii sunt de otel, impartiali, lasa urmari. Judecatorul isi va face datoria, in schimb familia lui, iar eu va pot spune ca in acest moment avem legat de cativa judecatori ingrijorari foarte mari legate de modul cum sunt tratati cei din familia lor. Sunt judecatori pentru care este nevoie sa le supravegheze institutiile statului mediul in care se misca pentru a fi protejati. Asta si din cauza presiunii media care se creeaza”, a spus Basescu.