BASESCU, in atentia Inspectiei Judiciare pe tema unor declaratii

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat decizia, marti, sa sesizeze Inspectia Judiciara pentru ca aceasta din urma sa demareze un control in cazul declaratiilor recente facute de TRAIAN BASESCU, potrivit carora deciziile unor PROCURORI au fost controlate de “un ZIARIST important”.

Pe data 10 septembrie, Horatius Dumbrava, membru CSM, a inaintat CSM o cerere de sesizare a Inspectiei Judiciare privind afirmatiile sefului statului despre presupusi PROCURORI care au actionat la comanda unui ZIARIST, solicitarea urmand a fi discutata de plenul Consiliului in sedinta de marti, scrie Agerpres, potrivit Hotnews.

Citeste si: HORATIU DUMBRAVA, MEMBRU CSM: MAGISTRATII AR TREBUI VERIFICATI DACA FAC PARTE DIN SERVICIILE SECRETE

“Am sesizat plenul CSM sa se gandeasca asupra oportunitatii de a solicita Inspectiei Judiciare sa faca verificari privind declaratiile presedintelui Romaniei. Eu nu am indicat niciun procuror. Domnul presedinte a indicat un procuror”, a sustinut Dumbrava inainte de sedinta CSM.

Seful statului a semnalat, in 9 septembrie, intr-o emisiune televizata, posibile decizii de PROCURORI controlate de un “ZIARIST important”.

“Cazul Voiculescu este parte a sistemului ingenuncheat. (…) Deci, acesta este sistemul, reminiscentele vechi care s-au transferat, sa stiti, si generatiei noi si s-ar putea sa vedeti cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important. Nu, nu voi merge mai departe”, a declarat BASESCU.

CSM VA VERIFICA PROBLEMELE SEMNALATE DE AMR