Basescu, in lacrimi la intalnirea cu absolventii Institutului National al Magistraturii

Presedintele Traian Basescu a incheiat cu lacrimi in ochi, in aceasta dupa-amiaza, discursul de la intalnirea cu absolventii Institutului National al Magistraturii (INM).

Seful statului le-a spus tinerilor absolventi, cu vocea gatuita de emotie, ca in situatia in care va ajunge vreodata in instantele in care acestia lucreaza, sa nu uite ca nimeni nu e mai presus de lege.

“Daca vreodata voi ajunge in instanta in care dumneavoastra lucrati, va rog sa va aduceti aminte ca nimeni nu e mai presus de lege”, le-a spus cu lacrimi in ochi Basescu absolventilor INM.

Presedintele le-a mai spus tinerilor magistrati ca este un lucru rau ca se umbla la legile privind justitia, recomandandu-le sa reactioneze impotriva legilor care prin continutul lor factorizeaza infractorul si fac ca statul sa nu poata combate coruptia.

Citeste si: Ponta i-ar propune lui Basescu gratierea lui Becali. Vezi pe ce se bazeaza

“Nu va amagiti, inainte de a intra in prima sedinta, cititi raportul CE despre justitia din Romania”, le-a spus Basescu proaspetilor magistrati.

El a adaugat ca daca vor citi rapoarte CE despre justitia din Romania si despre jusitia din toate tarile UE, vor constata ca deocamdata nu au un aliat in clasa politica.

Presedintele i-a primit, la Palatul Cotroceni, pe noii absolventi ai Institutului National al Magistraturii (INM).