BASESCU: Informatiile date de DUMBRAVA confirma IPOTEZA ca DNA ar putea fi o DEVIZIE PENALA a SRI

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a vorbit, joi seara, la postul B1Tv, despre interviul acordat de seful Directiei Juridice a SRI, DUMITRU DUMBRAVA, publicatiei juridice.ro, in care a declarat ca SRI urmareste dosarele chiar si in timpul in care acestea se afla in instanta, pana la o sentinta definitiva.

TRAIAN BASESCU a declarat ca informatiile pe care DUMBRAVA le-a transmis sunt foarte importante si ridica un mare semn de intrebare cu privire la atributiile SRI, afirmand ca ar putea fi sustinuta astfel ipoteza conform careia DNA poate fi o devizie penala a Serviciului Roman de Informatii.

CITESTE SI: CSM sesizeaza CNA si IJ privind ultimele DECLARATII PUBLICE ale lui TRAIAN BASESCU

Legat de lucrurile care m-au facut sa ma manifest. In ultimele 7 luni s-a trecut la un alt sistem. Sistemul practicat in mandatele mele a dus la condamnarea celor vinovati. Cu Nastase in libertate, cu Fenechiu in libertate (..) ce mi s-a parut mie (..) spectacolul enorm. Interviul domnului Dumbrava e un semnal foarte clar. SRI e implicat. Ce imi pare rau e ca pare a fi implicat mai mult decat am stiut eu. Ca domnul Dumbrava spune ca urmaresc dosarul in derularea lui si de aici vine si confirma sustinerea maestrului Cristoiu ca DNA ar putea fi o divize a SRI. Afirmatiile de acolo nu sunt usoare. Exista multe semne de intrebare cu privire la atributiile SRI-ului”, a declarat Basescu.

Seful Directiei Juridice a Serviciului Roman de Informatii, DUMITRU DUMBRAVA, a declarat ca, cei care isi numara banii luati din mita crezandu-se imuni ar trebui sa stie ca “statul si-a dezvoltat sistemul imunitar”.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU, de neoprit. Fostul presedinte ATACA JUSTITIA si cere un BILANT al daunelor

Generalul DUMBRAVA vorbeste, intr-un interviu acordat site-ului juridice.ro, printre altele, si despre activitatea desfasurata de SRI in combaterea coruptiei din randul magistratilor, procurorilor sau judecatorilor.

Totodata, acesta considera coruptia o problema de securitate nationala si spune ca aceasta problema a intrat de curand in prortofoliul SRI.

Sursa foto www.realitatea.net