BASESCU: IOHANNIS va promulga noul COD FISCAL. Ne vom trezi peste noapte intr-o GROAPA!

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a declarat luni ca este de parere ca noul COD FISCAL va fi votat in Parlament, iar KLAUS IOHANNIS il va promulga. BASESCU atrage insa atentia ca in acest moment, politicienii dau dovada de iresponsabilitate in ceea ce priveste STABILITATEA FISCAL-BUGETARA a tarii si avertizeaaza ca 2017 va fi echivalentul anului de criza 2010.

”Cred ca (noul COD FISCAL – n.r.) va fi votat si ca KLAUS IOHANNIS il va promulga. Responsabilitatea fata de stabilitatea fiscal-bugetara a Romaniei este zero la oamenii  politici si cu salariile pentru demnitari, pensii speciale, desi oamenii nu au contribuit la fondul de pensii, deci este un furt. Cred ca iresponsabiliatea cu privire la stabilitatea macroeconomica a Romaniei este maxima.

CITESTE SI: IOHANNIS: ROMANIA are nevoie de RELAXARE FISCALA, dar conteaza maniera in care se realizeaza 

Am convingerea ca anul acesta, cu pomenile electorale, este echivalentul anului 2007 cu TARICEANU. Intrarea noului COD FISCAL este echivalentul anului 2008 cu TARICEANU. Imi fac datoria sa avertizez ca 2017 va fi anul 2010 al crizei profunde cu o tara destabilizatat economic si va avea un deficit de cont curent consistent”, a spus fostul sef al statului.

”Liberalii au fost partasi la ce s-a votat in Parlament. Incercarea de a se spala pe fata de ce o sa se intample daca acest COD FISCAL va trece este ridicola”, a mai declarat TRAIAN BASESCU.

”In 2009, noi am facut un acord cu FMI. Din cele 19 miliarde, la bugetul de stat au ajuns doar 8,5 miliarde, in rest s-au dus la BNR pentru sustinerea monedei nationale pe timp de criza. Din toata acea suma, doar 8,5 miliarde au ajuns la buget, iar Guvernul Ponta a imprumutat 11, 5 miliarde. Se bucura romanii ca VICTOR PONTA mareste salariul minim, mareste pensii, da pensii speciale. In opinia mea nu este sustenabil, fortarea cresterii economice prin stimularea consumuluui nu este sustenabila. Ne vom trezi peste noapte intr-o groapa. Daca se va promulga noul Cod fiscal, 2017 va fi echivalentul lui 2010”, a avertizat fostul presedinte.

CITESTE SI: ANDREEA PAUL: PSD doar canta RELAXAREA FISCALA, PNL vrea sa o aplice CONSECVENT 

Comitetul de Supraveghere Macro-prudentiala are un rol pur consultativ, considera fostul presedinte al Romaniei, TRAIAN BASESCU. ”Nu are atributiuni supraguvernamentale si cei care au scris atributiunile trebuie sa se uite in recomandarile UE ca acest organism este doar consultativ. El nu poate avea atributiuni care nu corespund Constitutiei, adica nu poate sa fie mai mare decat Guvernul, mai important decat presedintele”, a declarat TRAIAN BASESCU.

Aprobat de Guvern pe 22 iulie, Comitetul de Supraveghere Macroprudentiala va avea rol de supraveghere a sistemului financiar national, iar presedintele sau va fi guvernatorul BNR.

Sursa foto: realitatea