Basescu: IURIE LEANCA a fost in Ambasada URSS la Bucuresti

Traian Basescu

Presedintele TRAIAN BASESCU a dezvaluit, duminica, faptul ca premierul Republicii Moldova, IURIE LEANCA, a fost in Ambasada URSS de la Bucuresti, pana in anul 1989.

BASESCU a semnat pentru candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidentiale. Cu aceasta ocazie, seful statului a tratat ironic modul in care Victor Ponta si-a serbat ziua de nastere si a lansat un atac catre prrmierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, mare sustinator al premierului Romaniei, scrie adevarul.ro. 

Citeste si: BASESCU A SEMNAT PENTRU CANDIDATURA ELENEI UDREA LA PRESEDINTIE

“Am vazut lansarea la jurnale, pentru ca imi era greu sa urmaresc un astfel de eveniment care seamana cu ce am vazut la Kim Jong-Un, care pare foarte atractiv pentru Ponta. Sa faci asta de ziua ta, inseamna ca ti-ai pierdut controlul.Va fi vai de capul nostru cu un astfel de candidat”, a declarat BASESCU.

Acesta a mentionat si tema centrala a campaniei lui Ponta: unirea Romaniei cu Republica Moldova, cel putin la nivel de infrastructura.

“Sunt convins ca nu-i o parere sincera. Premierul LEANCA a fost pana in octombrie 89 in Ambasada URSS la Bucuresti. Poate nu ati stiut. De asta ii vad atat de uniti in ganduri si in simtiri pe Ponta si LEANCA. Unirea este o pacaleala. Acum cateva luni discutau reducerea numarului de burse pentru tinerii din Republica Moldova. E foarte buna si teava de gaze, dar nu sunt o inventie a lui Ponta. Aceste acorduri au fost semnate in timpul guvernului Boc. Ei sunt doar niste profitori de imagine, si Ponta , si LEANCA. Cel care a cerut insitent aceste proiecte a fost fostul premier Vlad Filat”, a sustinut BASESCU.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS SI-A DEPUS CANDIDATURA PENTRU ALEGERILE PREZIDENTIALE. UPDATE

Seful statului a avut un mesaj si pentru Crin Antonescu, care azi isi sarbatoreste ziua de nastere: “Il felicit pe Crin Antonescu ca nu si-a facut ziua pe stadion”, a incheiat BASESCU.