Basescu l-a inaintat in gradul de chestor general de politie pe Marian Tutilescu

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, un decret prin care Marian Tutilescu este inaintat in gradul profesional de chestor general de politie, la incetarea raporturilor de serviciu.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretul privind inaintarea in gradul profesional de chestor general de politie, la incetarea raporturilor de serviciu, a chestorului-sef de politie Marian-Grigorie Tutilescu din Ministerul Afacerilor Interne.

Presedintele Basescu a semnat si decretul privind acordarea gradului de general de brigada – cu o stea, in retragere, colonelului Dorel-Ioan Hotoboc, din Ministerul Justitiei.

Premierul Victor Ponta a semnat in 17 ianuarie decizia prin care il elibereaza din functie pe chestorul sef de Politie Marian Tutilescu, avand in vedere decizia acestuia de a se pensiona.

Citeste si: Marian Tutilescu va fi cooptat in echipa lui Traian Basescu

Cu o zi inainte, Marian Tutilescu a declarat pentru Mediafax ca si-a depus dosarul de pensionare, invocand motive personale.

Tutilescu era, din octombrie 2009, sef al Departamentului Schengen din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

In varsta de 57 de ani, Tutilescu a condus anterior Politia Capitalei, intre 2003 si 2009, iar inainte fusese adjunct al sefului Politiei Romane.