Basescu l-a acceptat pe Ponta. Oare ce pune la cale?

Este ciudat modul in care PDL-ul a pierdut puterea tocmai in momentul in care se pregatea sa refaca salariile si pensiile ciuntite cu atata cinism. Cert este un lucru: ultimele evenimente petrecute la Cotroceni ridica mari semne de intrebare.

USL-ul trebuia sa se abtina sa numeasca un prim-ministru si sa ceara un guvern de tehnocrati. Daca vroiau sa castige alegerile! Asa, toate porcariile facute de PDL se vor sparge in capul lui Ponta. Cunoscand cum gandeste si actioneaza Basescu pe scena politica, am senzatia ca USL-ul a primit o lovitura pe care o va resimti dupa un an, exact cand va fi mai important. USL-ul a ajuns la Putere prin tradare, fara ajutorul electoratului. Traseistii politici sunt si vor fi doar traseisti si atata tot. Va fi suficient un semn venit din partea lui Basescu si toti pionii otraviti sa schimbe tabara exact atunci cand va fi nevoie. Cei care se bucura de infrangerea politica a lui Basescu ar trebui sa se gandeasca de multe ori pana sa afiseze zambetul victoriei.

Grupul parlamentar al minoritatilor nationale, UDMR-ul, UNPR-ul si PDL-ul, au respectat consemnul dat de Basescu si au lasat ciocul mic, renuntand sa propuna pe cineva. Singura propunere a fost, cum era de asteptat, din partea USL-ului, in persoana lui Victor Ponta.

Chiar daca unii analisti au intors pe toate partile aparitia televizata in care Basescu a anuntat ca a semnat numirea lui Ponta, fiind de parere ca Basescu parea invins, eu continui sa cred ca hahaiala si rasul din final, ar trebui sa ne puna pe ganduri. Basescu nu cedeaza atat de usor, asta este cunoscut.

Cred ca sunt doua scenarii care pot fi luate in calcul: ori Basescu se pregateste sa dea lovitura de gratie USL-ului, dupa ce va incerca sa-i atate, ori situatia economica a Romaniei este mult mai catastrofala decat a lasat sa se inteleaga pana acum.USL-ul are posibilitatea sa trimita in istorie PDL-ul sau sa dispara, in cazul in care cele trei partide care formeaza Uniunea vor esua lamentabil. Oare pe ce mizeaza Basescu?

Foto: Mondo News