Basescu, la Cluj: Avem probleme la stabilitatea institutiilor statului, dar sa nu ne vedem mai negri decat suntem

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la o dezbatere organizata de fundatia “Miscarea Populara” la Cluj-Napoca, ca Romania nu trebuie sa se vada mai “neagra” decat este in privinta respectarii criteriilor politice de la Copenhaga si a facut referiri si la justitie, afirmand ca revenirea la “o justitie controlata” este un lucru ce se poate intampla.

“Sa nu ne vedem mai negri decat suntem , dar dupa criteriile de la Copenhaga, Romania nu are probleme in privinta minoritatilor, probleme minime la respectarea drepturilor omului. Probleme avem la stabilitatea institutiilor statului si a statului de drept, in complexul criteriilor de la Copenhaga”, a spus presedintele Basescu.

Basescu a precizat ca ca orice depreciere a criteriilor politice “ne impinge la momentul zero” si “inseamna pasi inapoi”.

Presedintele a mai adaugat ca eista evenimente care nu pot fi trecute cu vederea in discutii si rapoartele Comisiei Europene, cum ar fi cele din vara anului 2012, “martea neagra” din decembrie 2013, “care a reaprins dubiile in privinta respectarii criteriilor politice”, atacurile continue la judecatori si institutiile statului, problemele parlamentarilor cu incompatiblitatea, refuzul de a aviza inceperea urmaririi penale pentru un ministru – ceea ce demonstreaza ca Parlamentul “nu functioneaza la standarde europene”.

Vezi aici ce a mai facut Traian Basescu la Cluj

Tot la reuniunea de la Cluj, Traian Basescu a declarat ca revenirea la “o justitie controlata” este un lucru ce se poate intampla, precizand ca “ireversibilitatea reformelor in justitie nu este garantata, din pacate, prin actiunea oamenilor politici”, situatie care ingrijoreaza.

“Revenirea la o justitie controlata este un lucru care se poate intampla. Ireversibilitatea reformelor in justitie nu este garantata, din pacate, prin actiunea oamenilor politici, iar acest lucru ingrijoreaza cel mai mult”, a spus Basescu.

Surpriza pe scena politica din partea unui fost premier