Basescu, la Deveselu: Evenimentul de astazi semnifica increderea aliatilor nostri in Romania

Presedintele Traian Basescu a dat startul, luni, lucrarilor de constructie la scutul antiracheta de la baza militara de la Deveselu, judetul Olt. Dupa intonarea imnului SUA si al Romaniei, Basescu a declarat ca evenimentul de astazi semnifica increderea aliatilor in Romania si faptul ca acestia au capacitatea sa-si apere cetatenii de orice tip de amenintare.

“Pentru romani, semnificatia evenimentului de astazi poate ca are o semnificatie mai adanca – Romania a devenit tara integrata in sistemele NATO, a intrat in clubul statelor membre NATO care dezvolta sisteme perfectionate in vederea apararii cetatenilor americani si europeni de atacuri cu rachete balistice. Semnificatia evenimentului de astazi arata ca aliatii au capacitatea sa-si apere cetatenii de orice tip de amenintare”, a spus Traian Basescu.

Seful statului a mai subliniat ca scutul antiracheta de la Deveselu dovedeste faptul ca aliatii Romaniei au incredere in tara noastra.

“Pentru o tara ca Romania, baza dezvoltarii incepe de la securitate. Apoi poti vorbi de dezvoltare economica si protectia cetatenilor. Evenimentul de astazi mai are o semnificatie: cea a increderii aliatilor nostri in Romania. Pentru moment, investitia de la Deveselu este o investitie romano-americana. Speram ca atunci cand investitia va fi terminata, sa devina parte a sistemului NATO de protectie”, a mai precizat presedintele Romaniei.

Traian Basescu a multumit autoritatilor americane, vicepresedintelui Joe Biden si presedintelui Barack Obama, pentru sprijinirea investitiei de la Deveselu. “Sentimentul meu este acela al datoriei implinite”, si-a incheiat presedintele scurta alocutiune de la Deveselu.