Basescu, la iesirea din sediul PMP: I-am felicitat ca au salvat democratia, sa nu fie unanimitate

Basescu, la iesirea din sediul PMP: I-am felicitat ca au salvat democratia, sa nu fie unanimitate

Fostul presedinte, Traian Basescu, a facut, marti, o noua vizita la sediul Partidului Miscarea Populara (PMP). La plecare, Traian Basescu a declarat ca parlamentarii PMP au “salvat democratia”, cand au votat impotriva numirii lui Eduard Hellvig in functia de director al Serviciului Roman de Informatii (SRI).

“I-am felicitat ca au avut taria sa voteze impotriva. I-am felicitat ca, ieri, au salvat democratia, sa nu fie unanimitate. Cum ar fi sunat: Sef SRI votat in unanimitate? Era ridicol. I-am felicitat ca au avut taria sa voteze împotriva”, a spus Basescu.

Fostul sef de stat a precizat ca le-a spus celor din PMP si despre ideea ca partidele trebuie finantate, in campaniile electorale, de la buget, precizand ca primul sau obiectiv este sa le transfere din experienta pe care o are “nu in ce sa faca, ci in ce sa nu faca”. 

Citeste si: BASESCU, SURPRINS LA CASA DIN MIHAILEANU: Am venit sa schimb ligheanele

“Sa stiti ca vin si discut cu ei, nu stabilim nimic, eu nu le stabilesc programul. Primul meu obiectiv este sa le transfer experienta pe care o am, nu in ce sa faca, ci in ce sa nu faca. Am intrat in experiente unele bune, altele rele. Din cele rele vreau sa le spun si lor. De exemplu compromisul solutiei imorale, lor le-am spus si altele, dvs nu pot sa va spun. Am discutat si le-am spus parerea mea despre solutia de finantare a partidelor care nu poate veni decat controlat din bugetul de stat, cu reguli foarte clare, insa trebuie sa intelegem ca e mult mai ieftin sa finantam partidele pentru campanii cu bani din bugetul de stat decat sa nu fie banid in buget si sa se intample ce s-a intamplat in atatea campanii”, a spus Basescu. 

Te-ar putea interesa si: ANUNT BOMBA DESPRE TRAIAN BASESCU! VA FI VIITORUL PREMIER AL ROMANIEI