Basescu le-a cerut sefilor SRI si SIE sa-i spuna cine a facut filajul in cazul Udrea-Bica-Topoliceanu

Basescu acuza CNA ca protejeaza abuzurile unor trusturi de presa

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca a discutat cu sefii SRI si SIE despre materialul publicat de un freelancer despre EADS precum si despre urmarirea lui Udrea, Bica si Topoliceanu si le-a spus: “Daca nu e filaj al statului, imi spuneti al cui e!”, iar reactia a fost ca vor cauta.

Basescu a spus ca a discutat vineri, joi si miercuri cu reprezentantii serviciilor “pe tema EADS, cu acel freelancer care a lansat din Germania, si tema urmaririi procurorului Bica si a doameni Udrea si a doamnei Topoliceanu”.

“Cineva a facut acest filaj, pentru ca suntem de acord ca nu e vorba de paparazzi. Am intrebat: «Daca nu e filaj al statului, la puterea pe care o aveti, imi spuneti in cateva zile a cui e»”, a spus Basescu.

Citeste si: BASESCU: SERVICIILE SECRETE S-AU IMPLICAT IN CAMPANIE. DIN 10 SEPTEMBRIE I-AM AVERTIZAT PE COLDEA SI PREDOIU SA NU SE IMPLICE

Presedintele a continuat: “Eu nu pun degetul pe niciun serviciu, spun ca au fost servicii. «Daca nu au fost, imi demonstrati». Am cerut un final la aceasta problema publica, cine a facut supravegherea”.

Basescu a mai aratat ca daca i se va spune ca a fost vorba despre paparazzi, va rade. “O sa rad, sunt convins ca nu au fost paparazzi”, a precizat seful statului.

Candidatul PMP la Presedintie, Elena Udrea, a acuzat in mod repetat serviciile secrete si in special SIE de implicare in actiuni de denigrare a sa si de filaj, dupa ce in presa germana a aparut un articol in care era asociata cu scandalul EADS si dupa ce pe un blog care a fost activ doar o zi au aparut imagini in care era alaturi de fosta sefa a CNI Anamaria Topoliceanu si alaturi de sefa DIICOT Alina Bica, in timpul unei calatorii la Paris. Tot Udrea a afirmat ca a fost fotografiata in propria casa si a sustinut ca principalii sai contracandidati, Victor Ponta si Klaus Iohannis, beneficiaza de sprijinul serviciilor de informatii.

Citeste si: BASESCU: ELENA UDREA TREBUIE SA RECLAME HOTELUL. UN CETATEAN ROMAN A FOST SPIONAT, VOI CERE INFORMATII OFICIALE

Acuzatiile la adresa serviciilor secrete au fost reluate, joi seara, si de presedintele Traian Basescu, care a sustinut ca, inaintea inceperii campaniei electorale, a solicitat expres sefilor din SIE si SRI sa nu se implice in procesul electoral. De asemenea, seful statului a sustinut ca, in cazul imaginilor cu Bica si cu Udrea, este o operatiune in care “serviciile, un serviciu romanesc si unul francez” au colaborat si a spus ca va face o analiza si va cere explicatii de la partile implicate, dupa primul tur de scrutin.

Basescu a declarat, joi, ca va avea o discutie cu sefii serviciilor secrete, luni, dupa primul tur de scrutin si a precizat ca “sunt cativa oameni, din conducerea serviciilor, care neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul Serviciului, au sarit calul”.

“Profesional, eu spun ca sunt niste servicii puternice si bune, dar acum gresesc”, a spus Traian Basescu, intr-o emisiune a postului B1 TV.

“Atentie, nu vorbim de serviciu in ansamblul lui. Sa nu va inchipuiti ca ofiterii SRI alearga toti acum si fac unii la dreapta si altii la stanga. Nu, sunt cativa oameni, din conducerea serviciilor, care, neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul serviciului, au sarit calul”, a continuat el.