Basescu: Legea privind Rosia Montana nu va putea trece de Curtea Constitutionala

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Romania isi autodistruge imaginea si a dat ca exemplu legea privind Rosia Montana, care, in opinia sefului statului, va fi respinsa de Curtea Constitutionala.

“Vorbesc de exemple la zi – Rosia Montana. Stim ca s-a impins in Parlament o lege neconstitutionala, care nu va putea trece de Curtea Cosntitutionala, in baza ei generam o dezbatere care se va finaliza cu o lege necosntitutionala. Cum sa avem o imagine buna cand si strainii ne stiu Constitutia? Stiu ca finalul acestui joc va fi o lege respinsa de Curtea Constitutionala in principalele ei prevederi. Si atunci cum sa avem o imagine buna? Ma intreb”, a spus Basescu, in deschiderea Forumului European pentru Diplomatie Publica.

Presedintele Basescu a explicat ca legea privind Rosia Montana va fi respinsa de Curtea Constitutionala intrucat nu se poate da o lege care sa vizeze o firma.

“Nu este legal sa stabilesti o firma care face o exploatare prin lege. Va fi respinsa cu siguranta de Curtea Constitutionala. Este doar un joc politic”, a mai spus Basescu.