Basescu mananca rosii din propria gradina

Presedintele Traian Basescu a marturisit, marti, intr-un mesaj adresat Societatii Romane a Horticultorilor, ca de cativa ani consuma doar rosii si ardei din productie proprie.

“Imi revendic dreptul de a fi un mic horticultor, de trei ani nu am mai cumparat rosii, ardei, dovlecei. Le cultiv in gradina. E o placere sa te duci in gradina dimineata sa iei rosiile si sa faci micul dejun (…). Sunt un om care apreciaza mult munca dumneavoastra si am incercat sa va si imit”, a spus Basescu.

Basescu a mai spus ca a observat ca anul acesta a avut o recolta buna, spre deosebire de anul trecut, cand rosii mari s-au stricat, probabil din cauza conditiilor meteorologice.

“Un amator poate sa isi puna rosii pe langa curte, dar poate sa le aiba sau nu in functie de de conditiile meteo sau daunatori. Dumneavoastra aveti datoria ca, indiferent de vreme, de intemperii, sa asigurati tarii hrana, daca guvernul creeaza conditii”, a mai spus presedintele.

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul decorare a Societatii Romane a Horticultorilor cu Ordinul “Meritul Agricol” – in grad de Cavaler, cu prilejul aniversarii unui veac de la infiintare, a informat Presedintia.