BASESCU, mesaj catre PUTIN: Rusia sa revina in angajamentele asumate

Presedintele TRAIAN BASESCU solicita Federatiei Ruse, joi, intr-o declaratie referitoare la afirmatiile facute de presedintele VLADIMIR PUTIN pe 17 aprilie, sa revina in cadrul angajamentelor asumate in institutiile internationale si sa contribuie la stabilizarea situatiei din regiune.

Seful statului a mai declarat ca Romania este gata sa sprijine gasirea unor solutii adecvate la solicitarea Republicii Moldova pentru a asigura libera circulatie a persoanelor, marfurilor si serviciilor in conditiile legii si ale normelor europene, pentru cetatenii si companiile din regiunea Transnistria. 

Presedintele Traian Basescu a mai aratat ca “Romania sustine consecvent principiile dreptului international si considera ca valorile democratice si standardele europene de protejare a drepturilor minoritatilor nationale ofera cadrul adecvat solutionarii preocuparilor de securitate din regiune”.

Vezi aici declaratia lui Vladimir Putin facuta joi

Reamintim ca presedintele rus, VLADIMIR PUTIN, a cerut, joi, Republicii Moldova si Ucrainei sa ridice imediat blocada impusa Transnistriei, transmite Interfax. Totodata, VLADIMIR PUTIN a propus, in cadrul sesiunii sale televizate de intrebari si raspunsuri, intensificarea dialogului privind viitorul Transnistriei.

“Este o problema serioasa – TRANSNISTRIA. Acolo locuiesc multi cetateni rusi, care sunt pentru Rusia. Oamenii au propria viziune fata de viitor. Trebuie sa avem un dialog cu Republica Moldova si Ucraina”, a declarat presedintele rus, citat de portalul Unimedia.