BASESCU, mesaj de CONDOLEANTE presedintelui Chinei dupa ATENTATUL de la Urumqi

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a tinut sa transmita, vineri, un mesaj de condoleante presedintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, in urma atentatului terorist petrecut joi, la Urumqi.

“Doresc sa va adresez, in numele meu personal si al poporului roman, sincere condoleante pentru victimele atentatului terorist comis la Urumqi, capitala regiunii autonome chineze Xinjiang. Suntem alaturi de familiile celor care si-au pierdut viata in acest tragic incident si speram ca cei care se fac vinovati de atentatul terorist vor fi condamnati in numele legii”, se arata in mesajul transmis de presedintele Basescu, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiala.

Citeste si: ATENTAT in CHINA: Bilantul provizoriu este de 31 de MORTI si 94 de RANITI. UPDATE

Presedintele Romaniei asigura, de asemenea, de intreaga solidaritate cu eforturile comunitatii internationale de a eradica terorismul.

“Totodata, doresc sa va incredintez de intreaga noastra solidaritate cu eforturile comunitatii internationale de a eradica terorismul si de a apara, prin toate mijloacele de care dispunem, valorile fundamentale care definesc o societate democratica, de a contribui la edificarea unei societati dezvoltate care sa asigure pacea si prosperitatea tuturor cetatenilor sai. Am convingerea ca suntem datori sa asiguram aceste deziderate popoarelor noastre si, in acest sens, devine imperativa cooperarea pentru o lume mai sigura, care sa respecte pluralismul si dialogul. Asigurandu-va de intreaga noastra compasiune in fata acestei grele incercari, va rog sa primiti, stimate Domnule Presedinte, expresia inaltei mele consideratii”, se mai arata in comunicat.

Citeste si: ELENA UDREA: Daca pierde PREZIDENTIALELE, PONTA e TERMINAT!

Cel putin 31 de persoane au fost ucise intr-un atentat comis joi la Urumqi, capitala regiunii majoritar musulmane Xinjiang, confruntata cu un conflict separatist, conform AFP.

Sursa foto: stirileprotv.ro