Basescu, mesaj pentru romani: Ponta va minte, baga acciza la carburant ca sa aiba bani pentru baroni

Traian Basescu a lansat, in aceasta seara, un nou atac la adresa lui Victor Ponta. Seful statului a tinut sa ii informeze pe romani ca acciza la carburanti nu era necesara si ca decizia aplicarii ei a fost luata pentru ca baronii PSD sa fie ajutati cu fonduri.

“Eu am constatat ca sinceritatea te costa uneori, dar asta nu m-a facut sa fiu mai putin sincer. Dar nimeni nu poate sa spuna ca am spus un lucru cu buna stiinta mincinos, nu e ca la Ponta, care daca iei dimineata cu ce a spus dupa-masa a mintit. De multe ori sinceritatea costa, poporului roman nu ii place sa ii spui lucruri pe care nu vrea sa le auda.

De data asta ii spun poporului ce vrea sa auda, Ponta va minte, baga acciza la combustibil ca sa aiba bani pentru baroni”, a declarat Basescu, invitat la Look Tv.

Citeste si: OUG privind acciza la carburanti, adoptata de Senat

Seful statului a vorbit si despre “electorata”, masura luata de Guvernul Ponta, cu privire la reesalonarile de credite pentru romanii imprumutati la banci.

“Nu sunt de acord sa platesc credit pentru unul care a vrut sa isi schimbe televizorul cu o plasma sau care a vrut sa isi schimbe aragazul de Gaesti cu unul adus de nu stiu unde.

Va trebui sa imbunatatim calitatea oamenilor politici, e o mare problema pe care o avem. Si a doua este sa explicam oamenilor decziile, nu pe cele populiste si care profita pe bani publici de slabiciunile celor mai saraci”, a mai spus Basescu.