BASESCU, mesaj pentru romanii cu numele de CONSTANTIN si ELENA

PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul sarbatorii SFINTILOR IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA, in care adreseaza cele mai calde urari de sanatate si fericire celor care isi sarbatoresc ziua onomastica.

“Doresc sa adresez cele mai calde urari de sanatate si fericire tuturor celor care astazi, de Sfintii IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA, isi sarbatoresc ziua onomastica. Fie ca SFINTII IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA, care au urmat exemplul Apostolilor in marturisirea credintei, sa ne inspire in tot ceea ce intreprindem in viata de zi cu zi si sa ne ocroteasca!”, se arata in mesajul PRESEDINTELUI BASESCU.

Citeste si: BASESCU, MESAJ DE FELICITARE PENTRU ROMANII CU NUMELE DE GHEORGHE

Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste miercuri pe SFANTUL IMPARAT CONSTANTIN CEL MARE si pe mama sa, ELENA, al caror hram este purtat de numeroase biserici din tara, incluzand Catedrala patriarhala.

SFINTII IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA sunt doi dintre cei mai iubiti sfinti de catre romani. Asa se explica si faptul ca aproximativ 1.850.000 de romani poarta numele CONSTANTIN SI ELENA sau derivate ale acestora.

Marturie stau si numeroasele lacasuri ale Bisericii Ortodoxe Romane, din tara si din strainatate, care poarta hramul SFINTILOR IMPARATI, a explicat parintele Ciprian Apetrei, consilier la Patriarhia Romana.

SFINTII IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA sunt, de asemenea, ocrotitorii Catedralei patriarhale.

MESAJUL PRESEDINTELUI BASESCU CU PRILEJUL ELIMINARII VIZELOR UE PENTRU CETATENII REP. MOLDOVA