Basescu: Motivul retragerii UDMR din Guvern nu este legat de sensibilitatea dobandita la votul electoratului

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, despre decizia UDMR de a iesi de la guvernare, ca aceasta nu a tinut in niciun caz de ”sensibilitatea” pentru votul electoratului, sustinand ca acestia au fost ”insensibili de foarte multi ani” si ca motivele sunt doar de ei stiute.

Traian Basescu a mentionat, la inceputul declaratiei de presa sustinute la Palatul Cotroceni, ca ”profita de faptul ca este plecat presedintele ales si da niste indicatii”, precizand ca punctele sale de vedere se refera ”la ceea ce se prefigureaza a se intampla in viata politica, in mod deosebit legat de Guvern.

”Observ in ultimele zile ca premierul Ponta a intrat intr-o frenezie a formarii unui nou guvern, pentru a incerca sa schimbe impresia, adunand farame de peste tot, de pe unde poate. Poate e legitim acest lucru, mai ales pe fondul faptului ca UDMR a anuntat si pe 13 va deveni realitate faptul ca se vor retrage de la guvernare, din motive numai de dansii declarate si stiute, deocamdata”, a spus Basescu, precizand ca ”in niciun caz motivul retragerii UDMR nu este legat de ”sensibilitatea pe care au dobandit-o la votul electoratului”.

”Au fost insensibili de foarte multi ani, ca sa devina dintr-o data sensibili”, a sustinut Basescu, adaugand ca despre acest lucru va discuta alta data, daca se va produce evenimentul.

UDMR a decis sa iasa de la guvernare, a anuntat, in 27 noiembrie, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmeaza sa fie validata in sedinta CRU din 13 decembrie.