Basescu, noua acuzatie de coruptie la adresa lui Ponta

Traian Basescu a facut o noua acuzatie de coruptie la adresa lui Victor Ponta. Memorandumul pe care premierul l-a semnat cu chinezii de la firma Huawei ar fi problema.

Seful statului a aratat, in aceasta seara, ca din acest document reiese faptul ca securitatea nationala este data “pe mana unor firme IT straine”, acesta fiind motivul pentru care Ponta vrea Serviciul de Telecomunicatii Speciale(STS) in subordinea Guvernului.

“Am primit memorandumul semnat de ministrul nica cu firma Huawei din China. Semnarea memorandumului este aprobata de Ponta. Am inteles din lecturare de ce vrea STS-ul la Guvern. Este clar ca angajamentele cu firma chineza l-au obligat pe Ponta sa largeasca spectrul de oferte pentru aceasta firma chineza. Il notific public, ca la Curtea Constitutionala, indiferent ce vot vor da in Parlament, mi-e greu sa cred ca o astfel de lege va trece, stiind care sunt atributiunile STS-ului.

Citeste si: Proiectul STS va fi discutat in plenul Camerei Deputatilor peste doua saptamani

Securitatea nationala nu se da pe mana unor firme IT straine, asta trebuie sa stie si Ponta”, a spsu presedintele intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Cotroceni.

Intrebat daca a inaintat plangerea penala pe numele lui Ponta despre care vorbise saptamana aceasta intr-o emisiune de la Evenimentul Zilei, Basescu a raspuns ca a avut alte prioritati, dar ca o va face, iar “memorandumul cu chinezii poate fi un element de adaugat”.