Basescu nu a vrut sa faca declaratii despre accidentul aviatic: Daca nu stiu decat ca a fost un accident, ce sa va spun?

Presedintele Traian Basescu, aflat marti in vizita oficiala in Teritoriile Palestiniene, a fost intrebat de jurnalistii romani care il insotesc ce spune despre accidentul aviatic din Apuseni, el raspunzand: “Daca eu nu stiu decat ca a fost un accident, ce vreti sa va spun?”.

Dupa intalnirea pe care a avut-o la Ramallah cu romanii din Teritoriile Palestiniene, presedintele a fost intrebat de jurnalistii romani ce spune despre accidentul aviatic din Apuseni.

“Doamna, daca eu nu stiu decat ca a fost un accident, ce vreti sa va spun?”, a replicat Traian Basescu, fara a face alte declaratii despre acest subiect.

Pilotul Adrian Iovan si o studenta si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, pentru Mediafax, dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Epava avionului si victimele au fost gasite de un padurar, dupa o cautare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Munti Apuseni si localnici. in zona unde a aterizat fortat avionul a fost trimis si un elicopter de la SMURD Mures, insa acesta a fost nevoit sa se retraga, din cauza cetii.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

Toate cele cinci persoane ranite in accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi si traumatisme, au fost internate la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta, ultimii doi raniti fiind adusi la UPU Cluj marti dimineata, in jurul orei 4.30.