BASESCU: Nu cred ca daca eram eu la Cotroceni, CE si-ar fi permis sa aleaga o cota de imigranti fara sa ma consulte

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a declarat la postul B1 TV, ca daca era el la Cotroceni, Comisia Europeana nu ar fi lansat o cota de imigranti fara a consulta Romania.

“Eu am sesizat altceva ce mi se pare extrem de delicat. Afirma ca aceste cote s-au stabilit de comisie fara a consulta statele membre. Nu cred ca daca eram eu la Cotroceni, Comisia si-ar fi permis sa aleaga o cota fara sa ma consulte. Sunt convins ca multe state au fost consultate. A spus-o chiar presedintele, ca nu acceptam aceasta cota fara a fi consultat. Presedintele IOHANNIS este fixat pe aceasta cota de 1.785. Aici nu e vorba de pshihologie. A fost un consiliu in mai care a avut o evaluare gresita ca vor fi repartizati 40.000 de refugiati si Romaniei ii reveneau 1.785. A fost stabilita cota exact pe baza pe care o critica acum, pe PIB, pe populatie, pe crestere economica”, a spus BASESCU.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU a fost AUDIAT timp de o ora la PARCHETUL GENERAL. UPDATE

“Eu am sesizat altceva ce mi se pare extrem de delicat. Afirma ca aceste cote s-au stabilit de comisie fara a consulta statele membre. Nu cred ca daca eram eu la Cotroceni, Comisia si-ar fi permis sa aleaga o cota fara sa ma consulte. Sunt convins ca multe state au fost consultate. A spus-o chiar presedintele, ca nu acceptam aceasta cota fara a fi consultat. Presedintele Iohannis este fixat pe aceasta cota de 1.785. Aici nu e vorba de pshihologie. A fost un consiliu in mai care a avut o evaluare gresita ca vor fi repartizati 40.000 de refugiati si Romaniei ii reveneau 1.785. A fost stabilita cota exact pe baza pe care o critica acum, pe PIB, pe populatie, pe crestere economica”, a mai spus fostul presedinte.

“Eu as fi avut o pozitie extrem de severa impotriva redistribuirii si a macar unui singur refugiat. Pe terenul statului Roman nu pot fi stramutate sau colonizate state straine. Aici este vorba de relocare din Ungaria, Italia si Grecia. Imi aduci niste popoare fara sa-mi spui. Cine imi spune ca daca primesc acum 6.300 de refugiati anu asta, nu imi trimiti maine 10.000?

Pe mine m-ai umilit cu avioanele de prin toata Europa. Romii mi trimiteai inapoi. Ma umileai. Mi-ai spus ca nu indeplinesc criterile Schengen, dar cei care au facut analiza tehnica au spus ca indeplinesc. Si cine imi spunea asta? Cei care acum se vede ca au granitele strecuratoare”, a explicat BASESCU.

CITESTE SI: EXPLOZIV STENOGRAMELE si INREGISTRARILE care pot distruge definitiv familia lui TRAIAN BASESCU

Declaratia lui TRAIAN BASESCU vine dupa ce presedintele KLAUS IOHANNIS a respins cotele obligatorii de refugiati. 
Romania ar urma sa preia 4.646 dintre cei 120.000 de noi refugiati aflati in Italia, Grecia si Ungaria, potrivit schemei de redistribuire de urgenta a refugiatilor intre statele membre ale Uniunii Europene, care face parte dintr-un plan in sapte puncte pentru solutionarea crizei refugiatilor cu care se confrunta Uniunea Europeana, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene dat publicitatii miercuri la Strasbourg.

Sursa foto digi24