Basescu: Nu-i dau nicio sansa lui Geoana. Daca dreapta isi alege candidat comun, stanga nu are cum sa dea presedintele Romaniei

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca matematic stanga nu are cum sa dea presedintele Romaniei, daca dreapta va avea un candidat comun si a punctat ca nu ii da nicio sansa lui Mircea Geoana, nici macar in fata colegului sau de partid, Victor Ponta.

“Nu stiu daca va candida Ponta. Dupa europarlamentare, dreapta isi va desemna un singur candidat si va merge cu el la prezidentiale. Nici nu are importanta numele care va candida din partea stangii, va obtine minim din partea propriului electorat, pana in 45%, dar nicioata 51%. Nu ii dau nicio sansa lui Geoana, nici macar in fata lui Ponta”, a spus Basescu.

Varianta cu un candidat din partea PNL ca reprezentant al dreptei nu a fost respinsa de seful statului, care a subliniat ca in situatia in care dreapta isi va alege un candidat comun, matematic stanga nu are cum sa dea presedintele Romaniei.

Vezi si alte declaratii facute astazi de presedintele Traian Basescu

“Nu exista inca un candidat al dreptei, sper sa se intample repede dupa europarlamentare, daca dreapta isi va alege un candidat, matematic stanga nu are cum sa dea presedintele Romaniei. Va reamintesc ca niciun sondaj nu m-a dat castigator in 2004 in competita cu Nastase, in 2009 a fost o coalitie a tuturor partidelor parlamentare impotriva mea, si totusi fiind exponentul dreptei, am castigat, desi niciun sondaj nu ma dadea castigator. In primul tur electoratul lui Crin si-a lui Geoana dadea aproape 60%. La vot insa rezultatul a fost cel pe care il stiti”, a mai spus Basescu.

In opinia lui Basescu, tendinta ca electoratul sa voteze candidatul dreptei va fi mentinuta si la scrutinul alegerilor prezidentiale din noiembrie.

“Electoratul nu si-a urmat liderii, aici e problema. Deocamdata avem doua alegeri consecutive pentru functia de presedinte care arata ca oricine a fost candidatul dreptei si indiferent de optiunea liderilor de centru-dreapta, electoratul s-a dus pe candidatul de centru dreapta”, a adaugat presedintele.

Referitor la Elena Udrea, Basescu a spus, cu oarecare ironie, ca aceasta l-ar putea bate pe Victor Ponta fizic si s-a declarat increzator in calitatile ei politice.

“Elena Udrea poate sa-l bata pe V Ponta fizic. Pe mine m-a surprins evolutia pozitiva a Elenei Udrea ca discurs politic si atitudine. Am intuit ca are calitati de om politic valoroase care trebuie valorificate in timp prin experienta, se va confirma, va fi un om politic care va avea ceva de spus in politica romaneasca”, a mai spus Basescu, la interviurile Adevarul.