BASESCU: Nu poti sa mergi la Nutu Camataru cu mascatii, iar la Mazare cu flori, cu carul alegoric

Presedintele TRAIAN BASESCU  a vorbit, duminica seara, in cadrul emisiunii “Jocuri de Putere” de la Realitatea Tv, despre toate miscarile DNA-ului din ultima vreme si si-a spus parerea personala despre actiunile desfasurate de procurorii DIRECTIEI NATIONALE ANTICORUPTIE, DIICOT, SRI-ului si acelorlalte institutii de profil din Romania.

“Ca sa ajungi la ce au ajuns astazi DNA, DIICOT – DIICOT e ca o Cenusareasa, nu prea il vede lumea – Inalta Curte DE Casatie si Justitie, Parchetul, SRI, sunt parte al acestui angrenaj de lupa impotriva coruptiei. Ca sa functioneze trebuie timp”, a declarat BASESCU.

Intrebat daca aceste institutii nu existau si in urma cu doi trei ani, seful statului a raspuns: “Ba da. Dar constatam ca au fost citati, adusi la audieri… Pot sa va spun ca exista proceduri. Degeaba tipa televiziunile, 8 mascati. Asta e procedura. L-au cautat, l-au gasit in Herestrau. Nimeni nu si-ar permite la o perchezitie facuta la un interlop sa nu fie dupa proceduri. Nu toti vrem tratament egal in fata procedurilor. Nu poti sa mergi la Nutu Camataru cu mascatii iar la Mazare cu flori, cu carul alegoric.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: MESAJUL lui Nuland despre CORUPTIE si oligarhi nu este ADRESAT Romaniei, este unul regional 

Nimeni nu urmareste PSD sau PNL sau PDL. Aduceti-va aminte ca a cazut ghinionul cand era PDL la guvernare pe primarii PDL si zicea lumea ca “Basescu curata partidul”. Cadeau unul dupa altul PDL-isti. Actualul PDL a folosit in campanie sloganul “ne-a arestat Basescu”. O mare minciuna. Cred ca au ajuns la maturitate niste lucruri. Si mai e ceva, dupa alegerile din 2012, oamenii s-au cam dezlantuit. Cu cat ai confortul ca Guvernul e de-al tau, ca suni la ministru, la mam’mare, oamenii se relaxeaza si fac prostii. (Despre descinderile recente ale DNA, care au vizat baroni PSD) Sunt realitati. Sa le cerem procurorilor sa faca un mix politic, pe procente? Ei isi fac treaba”, a continuat TRAIAN BASESCU.

TRAIAN BASESCU a discutat, strict, si despre situatia din judetul Constanta, acolo unde sunt vizati de actiunile procurorilor, atat edilul orasului Constanta, RADU MAZARE, cat si presedintele Consiliului Judetean, NICUSOR CONSTANTINESCU.

“Lucrurile nu se pot proba usor. Stim cu totii ca in Constanta nu se intampla nimic fara aprobarea a doi oameni, fie ca e Mazare, fie ca e Nicusor Constatinescu. Insa una este sa stii, si alta este sa poti proba. La nivelul de control, ca nu spun de mafiotism, pe care l-au introdus Constantinescu si Mazare in Constanta, nici nu cred ca vor putea fi dovedite toate fraudele. E suficient sa fie dovedita una. Sigur ca primesc informatii despre ce se intampla in neregula intr-un judet din tara, dar de la Serviciul de Informatii. Nu vine niciun procuror sa imi spuna ca il pune sub acuzare pe X”, a mai spus TRAIAN BASESCU.

Sursa foto: presidency.ro