BASESCU: Nu stiu daca ROMANIA este pregatita pentru o FEMEIE PRESEDINTE, insa nimic nu este EXCLUS

TRAIAN BASESCU, presedintele Romaniei, a declarat ca nu stie daca tara noastra este, cel putin deocamdata, pentru o FEMEIE PRESEDINTE, insa nu exclude aceasta varianta. Seful statului a spus care sunt, in opinia sa, principalii candidati la ALEGERILE PREZIDENTIALE, dar si faptul ca daca dreapta se va uni nu are cum sa piarda alegerile din toamna, intr-un interviu acodat, miercuri, portalului de stiri Unimedia.info din Republica Moldova.

“Foarte greu de spus acum. Se vor produce reasezari pe scena politica dupa europarlamentare. Stanga neo-comunista e foarte grupata, iar dreapta e foarte faramitata, dar mai puternica cumulat. Speranta mea e ca, imediat dupa europarlamentare, sa se uneasca partidele de pe dreapta si aiba un singur candidat”, a raspuns TRAIAN BASESCU atunci cand a fost intrebat de ALEGERILE PREZIDENTIALE din noiembrie.

Intrebat despre sanselor principalelor favoriti din sondajele actuale ( Klaus Iohannis si Victor Ponta), TRAIAN BASESCU a declarat ca lista este mult mai lunga.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: La ALEGERILE EUROPARLAMENTARE voi VOTA cu PMP

“Sunt mai multi. E un candidat de care se vorbeste mai putin pentru ca nu s-a afisat inca: Emil Boc.  A fost un om care a sacrificat voturile pentru a trece criza. Eu cred ca experienta lui Boc este un element care-l poate face un bun candidat. 

Vom vedea insa, n-as vrea sa pun degetul pe un anumit candidat. Sunt multi potentiali candidati pe dreapta. Si Crin Antonescu poate avea o sansa, si Elena Udrea, si MR Ungureanu, totul e daca aceste partide dupa europarlamentare se vor aseza la masa. Eu cred in intelepciunea si capacitatea lor de a fi mai putin orgoliosi. E vital pentru Romania sa fie echilibru in Guvern/majoritatea parlamentara si presedinte”, a declarat seful statului.

Citeste si: Traian Basescu reitereaza ideea unirii cu Republica Moldova 

Referitor la posibilitatea ca ROMANIA sa aiba o FEMEIE PRESEDINTE la Cotroceni, Basescu a spus ca nu este convins de faptul ca tara noastra este pregatita pentru asa ceva.

“Nu stiu daca suntem pregatiti, dar nimic nu e exclus. E vorba de un popor care nu a fost obisnuti sa aiba lideri femei. Nu stiu daca electoratul roman este  pregatit.
Daca dreapta se uneste, castigator va fi candidatul dreptei. Este ceea ce se vede cu ochiul liber din sondaje”, a conchis presedintele Romaniei. 

Sursa foto: protv.ro