Basescu: “Nu voi mai sta la Cotroceni nici macar o ora in plus”

Traian Basescu

Seful statului, TRAIAN BASESCU, a infirmat zvonurile potrivit carora ar putea si ar dori sa isi prelungeasca mandatul prezidential, in cazul in care prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, ar castiga alegerile prezidentiale, dar va fi declarat incompatibil de ICCJ.

BASESCU a afirmat transant ca nu va putea sa mai ramana la Cotroceni nici macar un minut, dupa ce ii expira mandatul in data de 21 decembrie.

Citeste si: PONTA LE-A TRIMIS UN SMS COLEGILOR DIN CONDUCEREA PSD. VEZI CE LE-A SCRIS!

“21 decembrie, la ora 24:00, imi expira mandatul. Deci pe 22 decembrie altcineva trebuie sa fie la Cotroceni. Deci mandatul meu se incheie pe 21 la ora 24:00 si de pe 22 ar trebui sa fie alt presedinte la Cotroceni. Nu exista articol consitutional care sa permita presedintelui sa isi prelungeasca mandatul. Nu mi se permite nici macar o ora in plus sa stau ca presedinte.

(…) Mi-as dori sa nu se mai discute acest subiect in aceste doua zile cat lipsesc. Ii linistesc pe toti nu raman niciun minut”, a precizat BASESCU.

Seful statului a precizat si care sunt intentiile sale politice dupa ce nu va mai fi presedinte.

“A doua zi dupa ce plec de la Cotroceni, voi deveni membru PMP si intentia este sa construiesc un partid nou. Am mai spus ca vreau sa contruiesc un partid nou pentru ca in 2016 romanii sa poata alege un partid curat.

Citeste si: TRAIAN BASESCU VA PARTICIPA LA LUCRARILE CONSILIULUI EUROPEAN

Acum romanii au de ales intre unul care este o marioneta a propriului partid, altul care este incompatibil si ii este foarte greu sa explice cum au avut ghinion ceilalti profesori sa aiba 6, 7 case prin Romania”, a explicat BASESCU.