BASESCU: O Moldova destabilizata de Plahotniuc inseamna un risc de securitate nationala pentru Romania

TRAIAN BASESCU a vorbit, joi, despre situatia din Republica Moldova. “Nu poti sa pui Republica Moldova intr-o situatie mai dificila decat cea pe care o are decat lasand-o fara guvern”, a spus fostul presedinte, informeaza B1TV.

Liderul MP considera ca “gruparea din piata, Demnitate si Adevar” este una proeuropeana, insa are anumite rezerve – “de ce i-au gonit pe unionisti?”.

BASESCU a subliniat ca exista doua persoane care vor cada guvernul Igor Dodon si Renato Usatii.

“Cred ca Demnitate si Adevar, ca program, raman cei care sustin orientarea provest. Platforma DA trebuie sa plece imediat acasa si trebuie sa inteleaga ca o Republica Moldova cu un guvern desemnat e o tara care poate sa se salveze. Cat timp ai un guvern, ai speranta sa reinnozi relatiile de sustinere financiara cu Romania care are un imprumut aprobat in Parlament de 100 milioane, iar Chisinau nu isi poate inchide bugetul din lipsa de 60 milioane”.

CITESTE SI: BASESCU: ”Demnitate si Adevar” sa devina partid politic si sa se alieze cu formatiunea lui Strelet

“Nu inteleg de ce platforma DA se afla in aceeasi piata ca formatiunea lui Usatii si Dodon. DA sa mearga acasa si sa isi consolideze structurile. Cred ca au nevoie de cateva luni sa formeze din aceasta miscare a pietei un partid credibil proeuropean si sa lase guvernul in care nici eu nu am incredere. Filip este lacheul lui Plahotniuc”, a subliniat BASESCU.

Fostul presedinte avertizeaza ca guvernul Filip este, totusi, “unul legitim, votat de o majoritate parlamentara. Nu exista lucru mai important decat ca tara sa aiba un guvern legitim care sa il scoata din colaps financiar”.

“Stiu cine a mancat din mana lui Plahotniuc din Romania si cine mananca si acum. Incetati cu sustinerea lui Plahotniuc in Romania. Punct”, a spus presedintele MP.

Intrebat la cine se refera, acesta a recunoscut ca este vorba despre “politicieni, in primul rand. Totul are o limita. O Moldova destabilizata de Plahotniuc inseamna un risc de securitate nationala pentru Romania”.

 Sursa foto: dcnews