BASESCU: OUG privind interceptarile “inchide gura celor care trambitau incheierea luptei anticoruptie”

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU afirma ca ordonanta de urgenta privind interceptarile nu raspunde nevoilor reale pentru ca “multa vreme nu va putea fi operationalizata de unele institutii care au primit dreptul de interceptare a comunicatiilor”, informeaza Agerpres.

Potrivit fostului sef de stat, actul normativ are meritul ca “inchide gura acelora care in mod mincinos trambitau incheierea luptei anticoruptie datorita CCR”.

”Ne trebuie calm! Problema interceptarilor a declansat o dezbatere cu pareri pro si contra. Pana la urma, guvernul a raspuns printr-un compomis presiunii infernale a institutiilor de forta. In mod categoric ordonanta, poate si neconstitutionala, nu raspunde nevoilor reale pentru ca multa vreme nu va putea fi operationalizat de unele institutii care au primit dreptul de interceptare a comunicatiilor. Ordonanta are insa meritul ca inchide gura acelora care in mod mincinos trambitau incheierea luptei anticoruptie datorita CCR”, a scris TRAIAN BASESCU, marti seara, pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: Ordonanta de urgenta privind interceptarile, publicata in Monitorul Oficial

Presedintele MP subliniaza ca decizia CCR este fundamentala pentru continuarea consolidarii statului de drept in Romania.

”De aceea este vital ca acum Parlamentul Romaniei sa valorifice sansa pe care i-a dat-o CCR si sa aseze problema sensibila a interceptarii comunicatiilor si a supravegherii tehnice la nivelul la care, legea sa serveasca in mod optim si drepturile fundamentale si nevoile reale legate de securitatea nationala, crima organizata si coruptie. Ar putea fi opera de capatai a unui Parlament care a ratat un mandat intreg. Ne trebuie doar calm”, adauga fostul presedinte.

CITESTE SI: GUVERNUL a ADOPTAT Ordonanta de urgenta privind INTERCEPTARILE

 Sursa foto: B1TV