BASESCU: PM va sustine o constructie bugetara care sa respecte angajamentele asumate de Guvernul Ponta in relatia cu CE

Liderul Miscarii Populare, TRAIAN BASESCU, a declarat marti ca formatiunea pe care o conduce sustine o constructie bugetara pentru 2016 care sa respecte angajamentele asumate de Guvernul Ponta in relatia cu Comisia Europeana, informeaza Agerpres. 

“Guvernul Ciolos trebuie sa pregateasca proiectul de buget de stat care sa fie inaintat in timp util Parlamentului in asa fel incat sarbatorile de iarna, vacanta de iarna a Parlamentului sa ne gaseasca cu un buget adoptat. Aici, pozitia Miscarii Populare este ferma: Romania sa-si respecte angajamentele anterioare. Angajamente care sunt de natura a ne duce la atingerea obiectivului de a intra in zona euro la 1 ianuarie 2019”, a explicat TRAIAN BASESCU.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS: Vom reusi sa ne mentintem sub tinta de deficit bugetar de 3% in 2016

Potrivit “documentelor inaintate de Guvernul Ponta si negociate de Guvernul Ponta cu Comisia Europeana, nu cu FMI si BM, deficitul pentru 2016 este planificat a fi 1,2% din PIB, plus 0,25% in cazul in care Romania va avea nevoie de mai multe fonduri pentru a constitui componenta autohtona la finantarile care vin de la UE. Altfel spus, maxim poate fi 1,45% deficit din PIB “, a mai spus fostul presedinte.

CITESTE SI: IOHANNIS SI CIOLOS VOR CA BUGETUL PE 2016 SA AIBA LA BAZA O VIZIUNE PE TERMEN LUNG PENTRU DEZVOLTAREA TARII

“Europa cu doua categorii de state, state din categoria I, state din categoria a II-a, iar statele din categoria I vor fi, in opinia mea, statele din zona euro. Tot mai frecvent, la Bruxelles, se intalnesc statele din eurozona si iau decizii. Numai ca nimeni din afara zonei euro nu este intrebat care sunt efectele acestor decizii pentru statele nemembre ale zonei euro si nici macar nu avem cum sa ne aparam de aceste decizii. Ei isi iau deciziile in numele monedei euro (…). De aceea, eu consider ca, deja, se prefigureaza Europa cu doua categorii de state, iar Romania are obligatia sa nu amane intrarea in zona euro”, a spus el.

Sursa foto: gandul