Basescu: POLITIA si DOI SI-UN SFERT inca sunt OBEDIENTE politicului

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat, marti, ca POLITIA si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, cunoscuta si sub numele de ”Doi si-un sfert”, sunt inca obediente politicului.

“Nu e curatat parte din sistemul de securitate. POLITIA este inca OBEDIENTA fata de presedintii de consilii judete, fata de decizia politica, se caciulesc pentru o functie multi dintre ei”, a spus BASESCU, la B1 TV.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: CANDIDATII LA PREZIDENTIALE MAI AU INCA TIMP SA SPUNA DACA AU FOST OFITERI SUB ACOPERIRE

Intrebat daca se refera si la serviciul de informatii al MAI, seful statului a raspuns ca se refera la tot. “Sa nu credeti ca seful Doi si-un sfert care a fost schimbat de curand, a fost schimbat de florile marului. Ministrii, indiferent cine au fost, l-au POLITIZAT. Si in timpul guvernului partidului pe care eu l-am dat. N-am putut sa-i controlez la nivelul asta. Ce am putut sa fac direct, SRI, SIE, Parchete, Inalta Curte, am facut-o. Ce a fost sub guvern intotdeauna a fost sub INFLUENTA POLITICA si asta e una dintre marile vulnerabilitati”, a sustinut presedintele.

De asemenea, intrebat de moderator daca DGIPI se implica mai mult decat alte servicii in batalia politica, seful statului a raspuns ca n-ar spune neaparat, dar a precizat ca acest serviciu este “OBEDIENT politicului”.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: SISTEMUL ESTE DOAR INGENUNCHEAT, SE POATE RIDICA

Seful statului a afirmat, totodata, ca decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important fara, insa, a-l nominaliza pe acesta.

Basescu a aratat ca acolo unde a putut actiona, a facut-o pentru “curatarea” sistemului.