BASESCU pregateste un buletin al CORUPTIEI guvernamentale

Traian BASESCU propune ca in fiecare saptamana sa prezinte un buletin al CORUPTIEI din Guvern! Presedintele Romaniei a amintit de semnalul pe care SUA l-a transmis cu privire la coruptia din estul Europei.

“Avem o problema spusa public de Nuland si Kerry. Convingerea mea e ca prima vizata a fost Ucraina, am avut si o explicatie legata de maidan si am avertizat ca maidanul trebuie inteles corect.

  Primul stat vizat a fost Ucraina, dar si regiunea. Probleme de coruptie are si Romania, si Ungaria, si Cehia, Romania este pe la mijlocul clasamentului, sta mai bine decat Cehia, Slovenia”, a declarat seful statului in cadrul emisiunii “Digi 24 special”.

Intrebat de moderatorul emisiunii de unde isi ia informatiile legate de cazurile de coruptie din statul roman, Basescu a raspuns:

Citeste si: Traian BASESCU: PONTA, procuror MINCINOS si ratat! Parlamentul nu poate ancheta persoane private. Este un ABUZ!

“Si din presa locala. Bogdan Oprea stie ca in fiecare dimineata pe mailul mea pleaca sinteza. In primul rand analiza activitatii Guvernului. Nu avem explicatii de ce inainte de vizita premierului in Kazahstan a trebui sa convina cu Rompetrol sa plateasca numai 20 de miliarde de dolari din datorie. Nu ma poate opri nimeni sa-mi exprim punctul de vedere”, a explicat BASESCU, amintind si de cazul CFR Marfa.

“Nimeni nu ma poate opri sa ma pronunt legat de CFR Marfa. Stiam ca Stoica a preluat multe contracte ale CFR Marfa”, a comentat presedintele statului roman. Intrebat de unde cunoaste acest caz, BASESCU a spus: “Provin din Ministerul Transporturilor(n.r- informatiile). O sa strig public pana cand institutiile se vor ocupa. La cele 2.800 de ha de pamant scria ca trebuie facuta lege, nu Ordonanta de urgenta, prin ce e justificata urgenta sa-i dai lui Bunea Stancu”, a mai spus presedintele Romaniei, care e hotarat sa sesizeze Parchetul in acest caz.

“O voi face(n.r.-sesizare legata de CFR Marfa), dar ma astept la o autosesizare, primul meu obiectiv e sa nu se mai intample tranzactii de acest tip. Cum arata Guvernul cand s-a stiut de CFR Marfa, iar Stoica este acum in puscarie”, a punctat BASESCU.

Sursa foto: captura Digi 24