BASESCU: PUTIN NU a spus ADEVARUL! Sa isi respecte CUVANTUL

BASESCU, critici dure la adresa lui Victor Ciorbea: Marele fost sindicalist va fi un Avocat al Poporului docil

Traian Basescu nu mai are INCREDERE in Vladimir PUTIN! Presedintele Romaniei se declara dezamagit de atitudinea omologului rus, care a dezinformat opinia publica atunci cand a anunta ca a dispus retragerea trupelor de la frontiera.

Cerem ca presedintele Putin sa-si respecte cuvantul. Toate informatiile arata ca Putin nu a spus adevarul cand a informat opinia publica ca a ordonat retragerea Fed.  Ruse de la frontiera. Mentinerea acestor trupe, 40.00 de militari cu tehnica de lupta moderna, plus 25.000 de militari in Crimeea, a fost un formidabil element de presiune asupra autoritatilor de la Kiev si un suport puternic care a incurajat separatistii sa organizeze referendumurile. Credem ca Vladimir Putin are obligatia sa-si respecte cuvantul. Eu nu cred ca Putin nu-si respecta cuvantul, iata ca am avut prea multa incredere”, a declarat BASESCU dupa consultarile de la Cotroceni cu premierul PONTA.

Citeste si: Traian BASESCU: Am avut prea multa incredere in PUTIN. Moldova este supusa unor riscuri consistente de securitate – LIVE TEXT

“In ceea ce priveste Ucraina, pozitia Romaniei este ca exista un risc major de federalizare. Al doilea lucru, Romania considera ca trebuie facute negocieri inte Kiev si reprezentantii minoritatii ruse din estul si sudul Ucrainei. Kievul trebuie sa continue discutiile. Romania propune ca in situatia in care se vor organiza negocieri internationale privind Ucraina si modul de stabilizare a tarii, separatistii sa nu fie parte a negocierilor. Negocierea intre Kiev si cetateni trebuie sa se desfasoare intern. Este clar ca Federatia Rusa doreste destabilizarea Ucrainei pentru a o pune sub control,integral sau partial”, a punctat presedintele.
 
Citeste si: PONTA, dupa consultarile de la Cotroceni: Pozitia ROMANIEI va fi CLARA