BASESCU: Reducerea CAS, o masura BOLSEVICA!

Presedintele TRAIAN BASESCU a vorbit, sambata, la Sinaia, despre impactul REDUCERII CAS. In opinia sa, aceasta este o masura bolsevica daca nu este explicat modul in care se acopera gaura creata la buget. Seful statului a declarat ca nu va promulga legea de REDUCERE A CAS pana nu va fi convins ca masura este sustenabila economic.

“Se discuta de reducerea contributiilor sociale, ca este o masura de dreapta. Nu. Este o masura bolsevica, daca nu spui si sursa din care acoperi aceste costuri.

Cand nu vrei sa spui costurile si spui ‘lasa ca ii pacalim noi pe romani’ nu ai nimic comun cu dreapta. Un om de dreapta este unul care face calcule. A fost o masura anuntata prematur. Eu nu spun ca nu trebuie aplicata. Trebuie aplicata daca stim sursele”, a spus BASESCU la Sinaia, la congresul femeilor din PMP, potrivit Ziare.com.

Citeste si: FMI: IMPARTASIM OBIECTIVUL REDUCERII CAS, DAR VREM SA INTELEGEM CUM VA FI ACOPERIT DEFICITUL

Totodata, BASESCU a declarant ca asteapta o evaluare de la Guvern, prin care sa i se demonstreze ca aplicarea CAS la intreprinderi nu va fi compensata cu introducerea de noi taxe si impozite pentru romani.

“Ar fi imoral sa indrepti catre patronate cele 5% REDUCERE de CAS si sa pui in seama populatiei acest cost. Este si imoral si incorect econmic, pentru ca masura agraveaza deficitul structural pe care il avem la fondul de pensii”, a explicat TRAIAN BASESCU.

“Pana nu voi fi convins ca masura este sustenabila economic, nu voi promulga legea. Acest punct de vedere: Da, de acord cu REDUCEREA CAS, dar vrem sa stim conditiile in care se face, este nu numai al meu ci si al comunictatii de afaceri este si al FMI. Si Fondul Monetar International sustine REDUCEREA CAS, ca o reducere de povara fiscala, cu conditia sa stie cum se compenseaza aceasta adancire a deficitului si daca este buna pentru economia romaneasca sau nu”, a mai spus BASESCU.

Seful statului a adaugat ca o eventuala compensare a CAS ar reprezenta taxe suplimentare sau taierea investititiilor.

TRAIAN BASESCU: REDUCEREA CAS ESTE DE DORIT DACA SUNT IDENTIFICATE CLAR SURSELE BUGETARE DE COMPENSARE

Sursa foto: realitatea.net