BASESCU: ROGOZIN e nebunul regelui, are rolul sa enerveze. Va scrie mult, are mintea odihnita!

BASESCU: ROGOZIN e nebunul regelui, are rolul sa enerveze. Va scrie mult, are mintea odihnita

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat luni, la Adevarul Live, ca schimbul de replici cu vicepremierul rus DMITRI ROGOZIN nu a fost o pozitie oficiala a Romaniei, abordarea oficiala fiind cea prezentata de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), la care Federatia Rusa inca nu a raspuns.

“Schimbul de replici este dus la nivelul neoficial, unul pe Twitter, altul la tv. Acolo unde se duce lupta, acolo trebuie sa o duci. Fara a jigni poporul rus, dar pe el pot sa-l jignesc in aceeasi nota, care nu ajunge insa la nivel oficial. Abordarea oficiala a fost a MAE, care a cerut o pozitie oficiala. Ma indoiesc ca o va primi”, a spus Basescu, care a adaugat ca “atata timp cat se limiteaza la declaratii si nu trag, cred ca lucrurile pot fi tinute sub control”, a spus Basescu.

Vezi aici acuzatiile aduse de ROGOZIN la adresa presedintelui Romaniei

Seful statului a tinut sa adauge ca ROGOZIN nu este un diplomat, drept pentru care nu poate ramane fara o replica pe masura. “Nu e un schimb diplomat, OGOZIN nu este un diplomat si nu pote ramane fara replica pe masura lui. Romanii vor spune ‘stai frate ne umileste si nimeni nu-i raspunde?’. Cand va fi un comunicat elevat, ii vom raspunde elevat. 

ROGOZIN dupa mine este nebunul regelui. El are rolul sa enerveze si daca te potrivesti sa-l iei in serios, trebuie sa iei niste masuri extrem de costisitoare. Nu poti sa cazi in capcana . Nu i-a raspuns niciodata cineva decat in batjocura. Unui clown ca ROGOZIN ii raspunzi ca atare. ROGOZIN va scrie mult, are mintea odihnita si n-are ce face”, a mai spus Basescu.

“In Consiliu n-am stabilit ca se trece si la stadiul interdictiei de survol. Inclusiv departamentul juridic spune ca se incadreaza in interdictie si survolul. Stiu insa spiritul deciziei din Consiliul European. A vizat intrarea efectiva in frontierele terestre. Sper ca astazi Consiliul de Afaceri Externe cu sprijinul Juridicului CE se vor lamuri lucrurile acestea. In opinia mea, daca vrei sa procedezi in calitate de comandat suprem, ce faci unui avion comercial. Stii ca cei supusi sanctiunilor se afla la bord. (…) Actiunile Federatiei Ruse sunt imp0revizibile”, a adaugat seful statului, la Adevarul Live.

Citeste si: Fost ministru roman de Externe: ROGOZIN e un clown, Putin e papusarul