BASESCU: Romania face o mare greseala daca accepta refugiati. Astept o pozitie ferma de la autoritati

Fostul presedinte, TRAIAN BASESCU, a declarat joi seara, referitor la criza imigrantilor care iau drumul Europei, ca Romania ar face o mare greseala daca ar accepta refugiatii pe teritoriul sau. Totodata, acesta a subliniat ca asteapta o pozitie ferma din partea autoritatilor romanesti pe marginea acestui subiect, informeaza B1 TV.

”Eu am spus si in interventia mea de acum cateva zile, cand am fost categoric impotriva unei pozitii prin care Romania sa accepte primirea refugiatilor. Imi mentin pozitia ca Romania ar face o mare greseala sa intre in categoria statelor membre care vor accepta refugiati, indiferent ca sunt din Siria, din Magreb sau Afganistan.

CITESTE SI: UE a adoptat un plan de urgenta cu privire la imigranti: Romania va prelua 7000 de REFUGIATI

Romania are piloni extrem de puternici in Consiliul European. Nu e treaba mea sa le spun public, e treaba reprezentantilor Romaniei sa valorifice acele pozitii.

Vreau sa spun un lucru. Romania si-a pus piloni in interiorul Consiliului European asupra Orientului Mijlociu, Asupra Libiei si Siriei, care sunt acum marile goluri, care ii pot folosi la o pozitie prin care sa spuna: Romania v-a avertizat, dar ati luat-o pe cont propriu. Nu ne puneti sa platim o factura pe care voi ati generat-o.

Povestea cu solidariatea trebuia sa functioneze atunci cand Romania a atras atentia cu Siria si Libia, cu ce punem in locul dictatorilor. Si am pus Statul Islamic care isi trimite oamenii peste mari. Pentru ca Stat Islamic detine exploatari petroliere, detine in Siria si Irak zone de control are resurselor petroliere pe care le valorifica. Si in acest val de care ne e mila, intra si oameni finantati de cei care detin astfel de resurse.

CITESTE SI: Sondaj IRES: Ce parere au ROMANII despre exodul IMGRANTILOR in tara noastra

Ii vad si eu ca sunt chinuiti, dar cand esti sef de stat in loc de inima trebuie sa ai o piatra. In conditiile in care avem un acord de la Dublin care spune clar ca care sunt regulile UE cu privire la imigratia ilegala. Cine crede ca astfel de valuri se preiau doar prin a le oferi cazare se insala profund”, a declarat TRAIAN BASESCU la postul B1 TV.

Fostul presedinte a mai spus ca ii este de mila de refugiati, de mamele care fug cu copiii in brrate, dar ”ca sef de stat, trebuie sa ai o inima de piatra”.

Acesta a mai mentionat faptul ca autoritatile din tara noastra ar trebui sa trateze criza imigrantilor ca pe o problema de securitate pentru Romania, dar si pentru Uniunea Europeana.
TRAIAN BASESCU a mai afirmat ca UE nu poate face fata acestei situatii, care era anticipabila.

Ba mai mult, sustine fostul presedinte, Romania nu are de ce sa primeasca 1.700 sau 7.000 de imigranti (n.r. cifre vehiculate in presa), deoarece nu stim multe informatii despre aceste persoane.

”Eu sunt un om caruia ii dau lacrimile. Am vazut imaginile, sunt induiosatoare, dar un sef de stat trebuie sa spuna nu”, a spus BASESCU.

Sursa foto rtv