BASESCU s-a DEZLANTUIT: Intre IOHANNIS si PONTA este o COABITARE NEDECLARATA

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a comentat marti, intr-o interventie telefonica in cadrul emisiunii ”Talk B1” subiectul consultarilor dintre presedintele KLAUS IOHANNIS si reprezentantii partidelor politice, organizate luni la Palatul Cotroceni. Fostul sef al statului a apreciat ca actualul lider de la Cotroceni a incalcat CONSTITUTIA prin organizarea acestor consultari.

”In mod categoric asa este (s-a incalcat CONSTITUTIA – n.r). In Constitutie nu sunt prevazute consultari ale presedintelui cu partidele, decât inainte de desemnarea premierului. Daca exista un partid care a obtinut majoritatea calificata, CONSTITUTIA spune ca presedintele cheama patidul care a facut 51%”, a explicat fostul sef al statului.

TRAIAN BASESCU a declarat si ca in timpul mandatelor sale a incercat de cateva ori sa organizeze astfe de consultari, insa a fost refuzat.

CITESTE SI: ACUZATII GRAVE: A INCALCAT KLAUS IOHANNIS CONSTITUTIA ?

”Eu am avut cateva incercari de a avea consultari cu partidele si de multe ori am fost refuzat. Si nu am avut ce sa spun pentru ca stiam ca nu este o atributiune constitutionala. Atributiunea constitutionala este consultarea cu Guvernul. Presedintele poate chema oricand guvernul la consultari”, a mai spus TRAIAN BASESCU.

Totodata, BASESCU a apreciat ca in acest moment, pe scena politica din Romania opozitia nu este reprezentata si ca intre Klaus Iohannis si VICTOR PONTA exista ”o COABITARE NEDECLARATA”.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU a lansat un nou ATAC DUR la adresa lui CALIN POPESCU TARICEANU 

”Nu exista opozitie. Suntem in fata unui USL. Daca presedintele KLAUS IOHANNIS a trecut de la dorinta de a face un Guvern liberal, la decizia de a lasa lucrurile asa cum sunt pana in anul 2016, este clar ca suntem intr-o COABITARE NEDECLARATA. Macar eu am avut curajul sa pun COABITAREA intr-un document oficial. Este o DEMAGOGIE”, a mai spus TRAIAN BASESCU.

Sursa foto: adevarul.ro