BASESCU se opune Guvernului Ponta III: Nu il mai desemnez, din nou, premier pe Victor Ponta

Basescu: Astept pana maine. Este rusinea lui Ponta sa aiba asemenea candidati pentru cele doua ministere

Presedintele Traian Basescu nu-l va mai desemna, din nou, premier pe Victor Ponta daca acesta vine la Cotroceni, asa cum ar trebui, pentru desemnarea sefului viitorului Guvern. In opinia sa, responsabil de ruperea USL este Victor Ponta, intrucat i-a refuzat pe liberali.

Noul guvern pe care Victor Ponta il propune inseamna si redesemnarea acestuia ca premier, a declarat, duminica, seful Statului, in cadrul emisiunii “După 20 de ani” de la ProTV. El a spus ca la schimbarea programului de guvernare este nevoie de desemnarea unui premier.

Potrivit lui Traian Basescu, “daca premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la Curtea Constitutionala”.

Mai mult, Basescu a spus ca nu il va mai desemna niciodata pe Victor Ponta premier. “Este corupt”, a afirmat seful statului. Totodata, presedintele a mai spus ca, asa cum a mai declarat, lucreaza la sesizarea Parchetului legat de Victor Ponta.

Citeste si: Kelemen Hunor: UDMR se gandeste la doua-trei ministere

In opinia lui Traian Basescu, vinovatul pentru ruperea USL este actualul premier:

“Responsabil pentru ruperea USL e Victor Ponta. A refuzat cerinta liberalilor, in schimb acum se duce cu o modificare consistenta. Nici acum nu-mi vine sa cred ca au facut o asemenea prostie. Nu este bine ca s-a rupt USL.”, a mentionat Basescu.

Intrebat daca se vede ocupand functia de premier, seful statului a spus ca nu respinge ideea: “Nu exclud pozitia de prim ministru, intr-un tandem Boc la prezidentiale si castigator”.

Sursa foto: gandul.info